Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Baby Bronco aneb Suzuki Jimny v dalším převleku

Ondřej Šámal
Diskuze (0)

Ikonický japonský offroad se dočkal další úpravy, která jej tentokrát přibližuje ještě drsnějšímu a mnohem většímu Fordu Bronco.

Aktuální generace Suzuki Jimny si fanoušky získala hranatým designem s nádechem retra, stále vynikající průchodností terénem a příjemnou cenou hluboko pod půl milionem korun. Od té doby se však leccos změnilo a jimny mezitím podražilo na současných 575.900 Kč. I tak se ovšem jedná o slušnou částku, za kterou dostanete poctivou techniku s žebřinovým rámem, pohonem všech kol a atmosférickým čtyřválcem 1.5 VVT o výkonu 75 kW. 

Na rozdíl od minulých let je terénní suzuki řazeno do „nákladní“ kategorie N1 (podobně jako třeba Citroën Berlingo a Peugeot Rifter se spalovacími motory), která je z pohledu dodržování emisí poněkud ohleduplnější. Bez tohoto přesunu bychom se totiž se sympatickým japoncem jinak museli rozloučit.

Roztomilý kukuč Suzuki Jimny nemusí být všem po chuti. Úpravci po celém světě si proto přichystali sady, jež vůz opticky přiblíží třeba Mercedesu G, případně ostré verzi G 63 od AMG a speciálu od Brabusu či Jeepu Cherokee. Nejnovějším přírůstkem je sada Bron55, díky níž můžete jimny proměnit ve zmenšeninu Fordu Bronco, který si oficiálně mohou koupit i evropští zákazníci.

Na rozdíl od výše zmíněných starších úprav se kit od japonské společnosti Garage ILL snaží dodržovat základní linky modelu. Ve srovnání s originálem se upravené suzuki liší takřka výhradně přední maskou s oválnými otvory pro přístup vzduchu, nápisem Bron55 uprostřed a charakteristickými kruhovými světlomety se světelnou linkou.

Základní sada s halogenovými reflektory vyjde na 159.500 jenů (v přepočtu necelých 25 tisíc korun), nejdražší varianta s diodovými světly stojí stále příjemných 38.370 korun. K tomu si můžete předek auta ještě ozdobit jiným nárazníkem (12.920 Kč). Sílu šestiválce 2.7 EcoBoost s uváděným výkonem 246 kilowattů jako v originálním Fordu Bronco vám sice tyhle optické doplňky nevykouzlí, jen 3645 milimetrů dlouhé a necelých jedenáct metráků lehké Suzuki Jimny si s náročnými podmínkami ovšem poradí i tak. A v mnoha případech ještě s prstem v nose.  

Video se připravuje ...

Ondřej Šámal
Diskuze (0)

Doporučujeme