Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Suzuki Swift: Pětidveřová verze s klimatizací již od 239.900 Kč

Aleš Jungmann
Diskuze (6)
Suzuki Swift prodělalo modernizaci. Novinkou je nabídka pětidveřové varianty, která uveze pět osob namísto čtyř, a to i pro verzi Sport, a také velké zlevnění verze 4x4.

Suzuki Swift má za sebou čerstvý facelift, o kterém jsme vás před pár dny informovali. Vpředu vedle mlhovek se objevily diody denního svícení ve tvaru písmene L, přední nárazník má výraznější prolisy. Boční směrové ukazatele se přesunuly do krytů vnějších zrcátek. V nabídce metalických laků se objevily nové odstíny.

Díky přestěhování výroby verze 4x4 do Maďarska mohlo dojít ke snížení její cen. V jediné nabízené specifikaci 1.2 GL/AC ji nyní pořídíte za velmi zajímavých 299.900 Kč. Ceny třídveřového Swiftu začínají v akčním ceníku od 199.900 Kč za verzi 1.2 GA, pětidveřovou verzi nyní pořídíte v lepší výbavě GL/AC za 239.900 Kč.

Tak trochu stranou je vrcholná verze Sport. Ta má totiž xenonové světlomety ve standardní výbavě, stejně jako mlhovky, proto se Swiftu Sport tento facelift prakticky netýká. Přesto si na nás Suzuki připravilo novinku. Swift Sport se až donedávna vyráběl pouze v třídveřové variantě. Vloni se začala pro vybrané trhy nabízet také praktičtější pětidveřová verze, která má vedle pohodlnějšího nastupování dozadu ještě jednu výhodu – třídveřový model nabízí pouze čtyři místa k sezení, zatímco s pětidveřovým můžete do vozu naložit pět osob. Jenže Evropě se pětidveřový Swift Sport zatím vyhýbal.

Vedení automobilky nyní zřejmě usoudilo, že zařazení obou variant do modelového portfolia by mohlo prodejům pomoci. Proto je od června možné pořídit nejostřejší Swift s atmosférickou šestnáctistovkou s výkonem 100 kW a 160 N.m s párem dveří navíc. Až na ztmavená boční okna u druhého páru dveří se od sebe vozy neliší, v tabulce s technickými údaji se udává patnáctikilový rozdíl ve prospěch třídveřového Sportu (Swift Sport 5dv. váží 1060 kg). Vnitřním uspořádáním je na tom stejně jako slabší verze, což znamená, že zadní opěradla jsou sklopná v poměru 60/40 a díky jinému oplastování bočních stěn zavazadelníku nabízí ve srovnání s třídveřovou variantou o 16 litrů více, maximální objem zavazadlového prostoru je o deset litrů lepší. Novinka se prodává za 389 900 Kč, je tedy o rozumných deset tisíc korun dražší než třídveřový model.


Aleš Jungmann
Diskuze (6)
Avatar - Ja Prvni 123
5. 9. 2013 20:47
Re: Drahé
>:D
To je dobrý... takže má lepší motor, podvozek, proporce... je s ním větší zábava a přitom je levnější než Fábka!
Ale jinak je to stejná bída..
;-)
1. 7. 2013 08:14
Re: Drahé
Jinak už je Swift lepší jenom motoricky, podvozkem, proporcemi a je s ním větší zábava. Ale jinak je to stejná bída jako Fabka... ;-)
Avatar - KubikCv
28. 6. 2013 23:10
Re: Drahé
ale Swift je originál >:D
28. 6. 2013 22:21
Re: Drahé
Přestaň blbě provokovat, pujč si od taťky Oktávku 1.9TDI a propláchni si mozek . Krmit TROLLY nehodlám.
28. 6. 2013 17:54
Re: Drahé
tomu přece sám nevěříš....