Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Svérázný retro tuning na prodej. Nechcete Kadett GSi s body kitem od Koenig Specials?

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Jestli se vám líbí upravená auta z přelomu 80. a 90. let, tento Opel Kadett GSi by vás mohl snad až nadchnout.

Jde totiž o třídveřový hatchback s dvoulitrovým motorem z roku 1987, který v roce 1990 dostal výrazný body kit od renomovaného německého úpravce Koenig Specials.

Doplňky karoserie se přitom opravdu nedrží zkrátka: je tu nový přední nárazník, jiná přední kapota, svalnaté blatníky či zadní spoiler. Nejvíce pozornosti ovšem body kit přitahuje na bocích, karoserie totiž byla podstatně rozšířena a dostala také tehdy populární žábry ve stylu Ferrari Testarossa. Tyto změny si pak vyžádaly i instalaci nových zadních světel.

Nás na první pohled zaujaly pneumatiky, ty jsou totiž na hot-hatch nezvykle masivní. Podle dokladů přední podběhy vyplňují gumy o rozměru 285/40 R15, vzadu je obutí o neskutečném rozměru 345/35 R15!

O pohon se stará atmosféricky plněný zážehový dvoulitr, který by měl aktuálně poskytovat výkon okolo 165 koní. Spojený je s manuální převodovkou. V kabině pak najdeme digitální přístrojový panel, sportovní sedadla (která vypadají jako novější), sportovní volant a nějaké doplňky od firmy Sparco.

Video se připravuje ...

Upravený Kadett GSi je aktuálně na prodej ve Španělsku, k mání je prostřednictvím internetové aukce. Podle inzerátu má vůz za sebou asi 177 tisíc kilometrů. A zajímavé také je, že původní majitel auto prodal, ale po několika letech ho koupil zpět, údajně v roce 2017. 

Opel pak dostal nový lak, nové pneumatiky a nutný servis. Přesto prý nyní nejezdí, neboť vlastník má problémy se zády a upravený Kadett nenabízí zrovna pohodlné svezení...

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme