Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tahle Fabia za víc než 20 let najezdila jen tři tisíce kilometrů! Může být vaše

Jan Zajíc
Diskuze (2)

Nesháníte náhodou zachovalou Škodu Fabia první generace? V Česku je na prodej kousek, který je víc než to...

Stříbrný exemplář z roku 2001 je z určitého pohledu v podstatě novým autem, sotva zajetým. Za více než dvacet let totiž najezdil jen něco málo přes 3000 kilometrů.

"Když jsem auto od prvního majitele koupil, mělo dokonce najeto jen 2200 kilometrů. Jenže ve voze byl hodně starý benzin, musel jsem vypustit nádrž, natankovat nový a auto trochu rozjezdit," říká současný vlastník, v pořadí tedy teprve druhý, Jiří Brdička. Ten nám také poslal několik fotografií různých částí vozidla.

A vysvětlil, jak je možné, že škodovka má za sebou tak skromnou porci kilometrů. "Prvním majitelem byl starší pán, který byl nemocný a už moc neřídil. Staral se o něj jeho bratr, ale ten zase neměl řidičák. Fabia tak jezdila v podstatě jen na STK. Z těch mám všechny protokoly, mám také servisní knihu," tvrdí Brdička. Škodovka tedy většinu života strávila v garáži.

O pohon se stará zážehový čtyřválec o objemu 1,4 litru s 16 ventily, poskytující maximální výkon 55 kW. Ve výbavě, Fabia by měla být ve verzi Comfort, najdeme původní rádio s CD přehrávačem, mlhovky, palubní počítač, elektricky ovládaná přední okna či centrální zamykání.

A cena? Škoda Fabia z roku 2001 s nájezdem 3000 kilometrů je na prodej za 300 tisíc korun.

Jan Zajíc
Diskuze (2)

Doporučujeme

2. 9. 2022 08:04
Když už nás redakce takto krmíte
nemohli byste do toho vrazit pár stovek za plný CEBIA report? Klidně začernit vše osobní a ukázat tu poctivost kilometrů od začátku až do dnes? Takový článek by potom měl jakousi informační hodnotu.