Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Na prodej je skoro nejetá Fabia RS! Prý na ni v autosalonu kdysi zapomněli

Jan Zajíc
Diskuze (4)

Škoda Fabia RS druhé generace možná nemá nejlepší pověst, přesto jde o zajímavé auto. Ať už kvůli technice, nebo skutečnosti, že další "ereso" nevzniklo.

Exemplář, který vám ukážeme v tomto článku, je ale interesantní ještě z jednoho důvodu. Jde o vůz s neobvykle nízkým nájezdem - od roku 2013 totiž najezdil jen asi šest tisíc kilometrů. Nyní je na prodej v Německu.

Současný majitel nízký nájezd vysvětluje podivuhodným příběhem. Fabia prý byla vystavena u jednoho prodejce škodovek ve Frankfurtu, kde na ni z nějakého důvodu časem zapomněli a zůstala bez povšimnutí kdesi "v rohu". A nebyla sama, stejně údajně dopadl ještě jeden kus.

Jak moc tomuto vysvětlení lze věřit, posuďte sami, pravdou ale je, že Fabia RS nebyla zrovna prodejní trhák. To byl ostatně jeden z důvodů, proč v roce 2013 Škoda oznámila, že nástupce verze RS nebude.

Vlastník dále tvrdí, že auto koupil na začátku letošního roku s nájezdem 700 kilometrů, drtivou většinu ze zmíněných šesti tisíc má tedy na svědomí on. Stav prý odpovídá takřka novému vozu, interiér by měl být netknutý, jedinou vadou mají být škrábance na vnějších zrcátkách. Majitel dále vyměnil původní rádio za nový audio systém od Sony a upozorňuje, že trochu zlobí spínač stěračů.

Video se připravuje ...

O pohon se samozřejmě stará zážehový čtyřválec o objemu 1,4 litru s přeplňováním kombinujícím kompresor a turbodmychadlo. Spojený je se sedmistupňovou automatickou dvouspojkovou převodovku, poháněna jsou přední kola. Výkon dosahuje 132 kW, točivý moment 250 Nm.

A cena? Poslední Škoda Fabia RS s nezvykle nízkým nájezdem je k mání za 15.600 eur, což je v přepočtu asi 380 tisíc korun.

Jan Zajíc
Diskuze (4)

Doporučujeme

23. 7. 2022 18:56
Re: To je hrůza
Tak nemá nejlepší proporce ve třídě, vždyť víme jak to je. F2 musela zůstat na staré platformě. Super je, že to je celkem silný benzín (nafta do RS nepatří), ale mě na tom autě vadí ten automat. To je fail jak prase… :no:
23. 7. 2022 12:41
Re: To je hrůza
Jo, ale aspon to neni v dyzlu...

Nedavno jsem jel za jednickovou RS a malem jsem se udusil. Uz aby tyhle sileny dyzly dojezdily. U nich je dlouhovekost negativem.

Benzin (kdyz je alespon v nejakem prijatelnem stavu) mne nevadi.
Avatar - KANKUNEN
23. 7. 2022 10:25
To je hrůza
nejhorší poměr šířka x výška všech RS na světě.