Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tahle Honda CRX najela více než 1,6 milionu km. Stále má původní motor i převodovku

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Narazit na Hondu CRX v původním stavu není jednoduché, japonské kupé si totiž velice oblíbili různí úpravci a tuneři. Proto nás zaujalo, že existuje originální kousek s obdivuhodným nájezdem přes 1,6 milionu kilometrů.

Jde o zástupce populární druhé generace, která se vyráběla v letech 1987 až 1991, a k vidění je u jednoho prodejce Hondy v americkém městě Tampa. Dealer vůz z roku 1991 dokonce vystavuje, a to už od roku 2015.

Červený kousek ve vrcholné verzi Si (tedy na americkém trhu), která zahrnuje atmosféricky plněnou šestnáctistovku o výkonu 78 kW a točivém momentu 132 N.m ve spojení s pětistupňovou manuální převodovkou.

Takové měl motor parametry alespoň v době, kdy byl nový. Těžko říct, co nabízí nyní, tedy po ujetí 1.002.474 mil, tedy 1.613.325 kilometrů.

Ano, čtyřválec je opravdu původní, stejně jako převodovka. Podle prodejce Hond je v originálním stavu také interiér, jen karoserie má za sebou lehký facelift v podobě nového laku. Ten jí dopřál předchozí majitel někdy před osmi nebo devíti lety.

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

21. 8. 2021 10:44
A teraz tu o karkulke
Ak je to pravda, klobuk dolu pred vydrzou tak maleho motoru. Ale moc tomu neverim, ten interier mi na taky nabeh pride moc zachovaly