Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tak teď už fakt definitivně: VW odvolává prodej Ducati!

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (15)
Německý koncern Volkswagen AG zastavil prodej motocyklové značky Ducati. Hlavní důvodem měl být nesouhlas s tímto krokem ze strany odborů.

Ducati je plně pod křídly skupiny Audi od roku 2012 a podle nejnovějších zpráv tam má zůstat i nadále. Vedení koncernu Volkswagen AG mělo již na jaře letošního roku zvažovat prodej slavné italské značky. V létě se objevily informace o zájemcích, ale následně se objevily informace o tom, že Ducati nebude na prodej.

Začátkem září bylo potvrzeno, že Volkswagen AG prodej značky Ducati pozastavil s ohledem na odpor ze strany odborů a spory uvnitř koncernu ohledně strategie. Nicméně se tehdy předpokládalo, že dochází pouze k tomu, že prodej nebude uskutečněn v letošním roce, ale později.

Nyní se podle zprávy agentury Bloomberg rozhodlo vedení koncernu Volkswagen AG prodej značky Ducati zcela odvolat, přestože byla oceněna na 1,5 miliardy eur. Informaci o zastavení prodeje pak měl již koncem minulého týdne sdělit zaměstnancům Ducati její generální ředitel.

V souvislosti se zastavením prodeje Ducati lze připomenout, že pětici hlavních zájemců v létě tvořili bývalý majitel značky Investindustrial, italská rodina Benettonů, americká společnost Polaris Industries a investiční fondy Bain Capital a PAI Partners.

Ducati vznikla v roce 1926 v Boloni jako malá rodinná firma, která vyráběla radiové součástky. Na motocyklový trh vstoupila v roce 1949 a postupně se rozrostla na předního světového výrobce motocyklů.

Předchozí majitel, investiční fond Investindustrial, převzal Ducati v roce 2008 a pomohl firmě vrátit se k zisku poté, co se v roce 2005 ocitla v hluboké krizi. Pod křídly automobilky Audi dochází k rozšiřování nabídky a k obchodně nejúspěšnějším patří modelová řada Scrambler.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (15)
Avatar - white label
6. 10. 2017 16:43
Re: JENŽE TO NEJDŮLEŽITĚJŠÍ NEBYLO ŘEČENO!
Jo, my jsme "barevní srabi", a ty jsi černobílý hrdina alias JC/JL, který to tu osvobodí...
Avatar - white label
6. 10. 2017 16:41
Re: JENŽE TO NEJDŮLEŽITĚJŠÍ NEBYLO ŘEČENO!
Jasně, píšeš to tu pro marťany, zn. Bu Bu Bu Bubáq...
Avatar - Bubáq
6. 10. 2017 14:53
Re: JENŽE TO NEJDŮLEŽITĚJŠÍ NEBYLO ŘEČENO!
Nerozumíte tomu.
Nevíte, co je mystifikace.
Naštěstí ale moje příspěvky nejsou určeny Vám.
Avatar - Bubáq
6. 10. 2017 14:39
Re: JENŽE TO NEJDŮLEŽITĚJŠÍ NEBYLO ŘEČENO!
Jste srabi!
Mám snad začít komentovat barvy aut jako vy a spousta dalších nešťastníků na tomto webu?
Toho bohdá nebude!
Avatar - white label
6. 10. 2017 13:18
Re: JENŽE TO NEJDŮLEŽITĚJŠÍ NEBYLO ŘEČENO!
Do ducha Járy Cimrmana to ale mělo velmi daleko... :*) ;-)