Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tak trochu jiný sleeper. Klasicky vyhlížející pick-up je převlečeným Fordem F-150 Raptor

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Americkému úpravci se povedlo spojit výkonné pohonné ústrojí z moderního auta s designem klasického velkého pick-upu. A myslíme, že se mu to podařilo docela dobře.

Zvláštní Ford kdysi postavila společnost Sweet Brothers Restomods. Jako základ posloužil Ford F-150 SVT Raptor, ostrá verze 12. generace oblíbeného "trucku".

Z Raptoru pochází šasi, pohonné ústrojí a dokonce i interiér. O pohon se tedy stará 6,2litrový zážehový osmiválec, doplněný ovšem o přeplňování kompresorem od firmy Roush. Výkon bohužel neznáme, jistě ale bude vyšší než standardních 306 kW.

Motor je spojen s šestistupňovou automatickou převodovkou a samozřejmě nechybí pohon všech kol.

V kabině najdeme poměrně moderní interiér, kompletně přebraný z Raptoru. Výbava zahrnuje vyhřívaná a kůží čalouněná sedadla, automatickou klimatizaci, zadní kameru nebo infotainment s dotykovou obrazovkou.

Vnější design však kombinuje prvky z různých Fordů ze sedmdesátých let minulého století. Některé panely karoserie pocházejí z Fordu F-250, některé díly pak z Bronca modelového roku 79.

Výsledek spojení F-150 SVT Raptor a retro vzhledu je vážně zajímavý. Jestli se líbí i vám, možná vás potěší, že tohle konkrétní auto je na prodej - bohužel však ve Spojených státech amerických, navíc formou aukce. A už teď se cena přepočtená na české koruny blíží částce 2,9 milionu...

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme