Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Také kompaktní BMW pořídíte v laku Individual. K dispozici je na 160 odstínů

David Bureš
Diskuze (5)

Individualizace vzhledu je v automobilovém prostředí stále žádanější. Proto mnohé zákazníky jistě potěší, že BMW nově nabídne laky Individual i pro kompaktní řady.

Automobilky stále častěji nabízejí svým zákazníkům nechat si individualizovat vzhled svého auta prostřednictvím nějakého nezvyklého laku nebo jiného doplňku. U BMW se tato nabídka jmenuje jednoduše Individual a je dostupná takřka pro celou paletu vozů mnichovské značky. Nově laky BMW Individual však pořídíte i pro kompaktní řady, řadu 1 hatchback a 2 Gran Coupé.

BMW totiž inovovalo svoji továrnu v Lipsku, kde se řady 1 a 2 Gran Coupé vyrábějí, aby její lakovna zvládla nabídnout i karoserie s nějakým z personalizovaných laků z nabídky BMW Individual. Zákazníci tak nově mohou u těchto modelů vybírat z palety 160 odstínů z palety BMW Individual.

Novinka v nabídce si přitom vyžádala několik změn. Systém lakování byl modernizován, aby zvládal i speciální odstíny. Integrovány byly i nové systémy přívodu barev a nový prostor pro míchání.

Integrace nových speciálních laků navíc znamená pro tým lakovny také další servisní a kontrolní práce. Některé procesy, jako je například schvalování, již nelze provádět automatizovaně a musí se místo toho provádět ručně. I proto byl tým lakovny rozšířen.

Tento proces je přitom obzvláště časově náročný a složitý u matných povrchových úprav, protože vady nelze odstranit běžným způsobem, který se používá u lesklých povrchových úprav. Jen příprava vozu před lakováním v případě matných laků trvá o 30 minut déle. V současné době jsou k dispozici dvě matné barevné varianty: černá Frozen Black a oranžová Frozen Orange.

Výroba automobilů s lakem BMW Individual v závodě v Lipsku odstartovala tento týden s tím, že první kusy řady 1 a 2 Gran Coupé postavené v nezvyklém lakování nesou odstíny žlutá Speed Yellow, modrá San Marino Blue, zelená Verde Ermes Green a šedá Nardo Grey.

Přestože se výroba jedničky a dvojky v lacích Individual teprve rozjíždí, už je o ni velký zájem. Továrna zvládne denně postavit pět vozů v laku BMW Individual, přičemž objednávky na tyto speciální odstíny jsou už do konce roku takřka zaplněné. To souvisí i s velkou objednávkou 180 vozů BMW 118d v barvách stříbrná Hockenheim Silver, červená Ruby Red a fialová Sepia Violet pro japonské zastoupení automobilky.

Dodací lhůta pro speciální povrchové úpravy v preferované barvě Individual je přibližně deset týdnů. Zákazníci si mohou vytvořit i vlastní barvy, které budou speciálně namíchány a použity pouze na jejich voze. Zatím nejžádanějšími personalizovanými laky jsou podle objednávek žluté, modré, červené a fialové odstíny.

David Bureš
Diskuze (5)

Doporučujeme

25. 8. 2021 10:20
Re: Na BMW konfigurátoru....
pri objednavani posledneho auta som si nechal urobit individual na full alcantara interier ( nemam rad kozu ) a dealer nechal nacenit v DE ... prisla mi ponuka na 25k EUR ( cca 640 000 CZK ) ... tak som povedal, ze "dakujem" a full alcantara interier ozeliem :-) v individual programe BMW je mozne objednat takmer cokolvek ( na rozdiel od MB, alebo Audi ), ale nechaju si to velmi slusne zaplatit
Avatar - lyon667
25. 8. 2021 08:35
Re: Na BMW konfigurátoru....
Individual v konfigurátoru nikdy nebyl (pokud se nebavíme standardně nabízených pseudo-individuálech).
Avatar - Dinar
25. 8. 2021 07:49
Re: Na BMW konfigurátoru....
Nedal, tohle se řeší u dealera, a to ještě ne každý dealer má kompletní vzorník individual barev. Viděl jsem objednávku takového auta, specifikace podle konfigurátoru v bílé barvě, k tomu extra dodatek názvu a kódu barvy z indiv vzorníku (cena přes 130 tis.), takto to kupec dostal jako objednávku k potvrzení.
Avatar - fOE
24. 8. 2021 18:36
Re: Na BMW konfigurátoru....
On se nekdy dal v konfiguratoru vybrat indidivual lak (ne tech par predvolenych ke kazde rade, ale skutecny indivifual program)?
Avatar - pradeda777
24. 8. 2021 14:24
Na BMW konfigurátoru....
.....zatím "ticho po pěšině".... :-!