Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Takhle by mohl vypadat návrat Alfy Romeo Montreal. Návrhy ocenili i designéři FCA

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Alfa Romeo Montreal letos slaví 50. narozeniny. Což je perfektní důvod pro jednu zajímavou výzvu.

Alfa Romeo Montreal je pohledné sportovní kupé s osmiválcem, které italské automobilka vyráběla v letech 1970 až 1977. V8 o objemu 2,6 litru a výkonu 147 vozu dodávala na svou dobu zajímavou dynamiku.

Montreal akceleroval z klidu na stovku za 7,4 sekundy a jel až 220 km/h. A pak je tu design. To by snad ani nebyla Alfa Romeo, kdyby nešlo o mimořádně zajímavé a pohledné auto. Podrobný příběh Montrealu najdete v tomto starším článku.

Pro nás je důležité, že kupé letos slaví 50. narozeniny. A samotné automobilce bylo v červnu dokonce 110. Při té příležitosti Klaus Busse, ředitel designu skupiny FCA pro region EMEA, před nedávnem na sociálních sítích zorganizoval výzvu s hashtagem #MontrealDesignChallenge.

Vybídl tak designéry z celého světa, aby přišli s návrhem na moderní interpretaci modelu Montreal. Společně s šéfdesignérem koncernu FCA Ralphem Gillesem pak vybral vítěze.

Pánům se z více než 500 nápadů nejvíc líbila vize od grafika, který si říká T.T.O. a svoje návrhy představuje na instagramovém profilu a_u_t_o_s_k_e_t_c_h. Studii si můžete prohlédnout v galerii, je to ta červená.

Nám se snad ale ještě víc líbí představa, s níž přišel Pedro Ruperto Mallosto. Návrh zeleného sporťáku skončil podle manažerů z FCA na druhém místě.

I tento vůz si můžete prohlédnout v galerii. A určitě nám do diskuze napište, který z těch dvou se vám zamlouvá víc.

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

15. 7. 2020 10:58
Nech prestanú mystifikovať...
a začnú konečne vyrábať zmysluplné autá.
Však AR Gulia a Stelvio sú prepadáky! :-(