Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Takhle vypadá Chevrolet Corvette za 54 milionů korun

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Chevrolet Corvette je bez pochyb automobilovou legendou. Jenže současně nepatří mezi auta, u jejichž prodejů jsme zvyklí slýchat mimořádně vysoké částky. Tenhle kus se ale prodal hodně draho. 

Tato Corvette C2 z roku 1967 se totiž vydražila za 2,45 milionu dolarů, což je v přepočtu asi 54 milionů korun. A to už jsme - pro srovnání - v teritoriu nových vozů jako Ferrari Monza SP2 nebo Pagani Huayra.

Důvodů tak vysoké ceny amerického sporťáku je několik. Předně jde o špičkovou verzi s příplatkovým balíčkem L88, který zahrnuje sedmilitrový osmiválec se zesíleným litinovým blokem, klikovou hřídelí z kované oceli, s kovanými hliníkovými písty a čtyřkomorovým karburátorem.

Výrobce u této jednotky udával výkon 316 kW, ve skutečnosti však V8 při spalování vysokooktanového benzinu nabízela až 412 kW a točivý moment 678 N.m.

Modely L88 dále nabídly specifické zavěšení, odolnější brzdy nebo čtyřstupňovou manuální převodovku M22 Rock Crusher. Chevrolet v roce 1967 podle dostupných informací postavil jen 20 exemplářů.

A jen jeden z nich údajně dostal žlutý lak Sunfire Yellow. Ano, je to právě ten, který se vydražil za už zmíněných 54 milionů korun. Jde také o auto, které podstoupilo důkladnou renovaci, jež prý zabrala 10 let. Od jejího dokončení sporťák najezdil jen 348 mil, tedy 560 kilometrů. To jsou vlastně další důvody tak vysoké ceny.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme