Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Takhle vypadá první hotová Tesla Model S kombi. Co na ní říkáte?

David Bureš
Diskuze (31)
V souvislosti s Teslou se teď mluví hlavně o Modelu 3 a Semi Trucku. V Anglii ale vzniká jiné, hodně zajímavé dílo.

Kombíky jsou hlavně evropská záležitost, i proto americká automobilka Tesla žádný takový vůz zatím nepředstavila. Podle britské společnosti Qwest je to však škoda, a tak se rozhodla elektrickou Teslu postavit vlastními silami. Nyní je vůz na základech Tesly Model S hotov a Qwest se jím chlubí na prvních videích z dílny. Tak jak se vám líbí?

Na twitterovém účtu společnosti zveřejněná videa ukazují to nejdůležitější, tedy podobu zadních partií upravené Tesly. Liší se hlavně horní část zádi s protaženou střechou, koncová světla si uchovala stejný tvar jako ve výchozím Modelu S. Zachován je i chromovaný vodorovný pás nad poznávací značkou, samotné víko už je ale samozřejmě jiné.

Video se připravuje ...

Detailní pohled do útrob zatím Qwest zatím nezveřejnil, můžeme tak jen odhadovat, jaký je objem zavazadelníku a zda vůz disponuje nějakými praktickými vychytávkami, třeba na upevnění bagáže.

Práce na Tesle Model S kombi odstartovaly v lednu 2016. Byly reakcí na kamarádskou návštěvu v baru, při níž si jeden ze společnosti postěžoval na nepraktičnost zakoupené Tesly Model S. Vadilo mu, že kvůli tvaru střechy nemůže uvnitř převážet své psy. Slovo dalo slovo a práce na elektrickém kombíku začaly.

Video se připravuje ...

Těch se přitom zúčastnili zkušení inženýři. Jeden z členů týmu, Dorian Hindmarsh, pracuje ve světě automobilu a automobilových závodů už takřka 20 let, zatímco další, Jim Router, má mimo jiné zkušenosti z Le Mans.

Nová zadní část vozu byla vyrobena z karbonových vláken, a to kvůli kombinaci vysoké pevnosti a nízké hmotnosti. S hliníkovou karoserií auta je pak spojena pomocí speciálních tmelů. Zhotovena může být buď v barvě karoserie, nebo v kontrastním odstínu, s viditelnými uhlíkovými vlákny okolo víka kufru. Zajímavostí pak je fakt, že s projektem byla už v počátku seznámena i sama automobilka Tesla, která si vyžádala blíže nespecifikované úpravy.

Qwest přitom není jedinou společností pracující na Tesle s karoserií kombi. Na takovém autě pracuje i Niels van Roij, který chce „svůj“ kombík vyrábět u holandské firmy RemetzCar. V plánu má postavit 20 exemplářů tohoto „shooting braku.“

David Bureš
Diskuze (31)
20. 12. 2017 09:09
Re: Realita? Fyziku neohneš!
nemaj, v Brne svitej petrolejem, topej uhlim a drevem a vrcholem moderna je biograf s rucni promitackou a osvitem svickou :-!
19. 12. 2017 11:30
Re: Realita? Fyziku neohneš!
P100D, jel jsem to zrovna dva tydny zpet. Nabijeli jsme v Cestlicich.
19. 12. 2017 10:03
Re: Realita? Fyziku neohneš!
Jakej model?
Já jsem s P85+ z Libně do Karoliny nedojel.
19. 12. 2017 08:39
Re: Realita? Fyziku neohneš!
A v Brně nemají elektriku?
Avatar - white label
19. 12. 2017 00:28
Re: KATASTROFA...
Asi myslíš liftback...