Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

TechArt ve Frankfurtu: Jedinečná 911 GT2 RS a individualizace pro Cayenne i Panameru

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Specialista na vozy značky Porsche se na IAA prezentoval prostřednictvím na zakázku upraveného Porsche 911 GT2 RS a nových doplňků pro Cayenne a Panameru Diesel.

Pozornost ke stánku společnosti TechArt mělo přitahovat především Porsche 911 GT2 RS, které demonstruje schopnosti úpravce z německého Leonbergu. TechArt GTStreet RS má přeplňovaný plochý šestiválec za zadní nápravou naladěn na výkon 530 kW (720 k) a točivý moment 900 Nm. Maximální rychlost supersportovního vozu je přes 352 km/h, z 0 na 100 km/h akceleruje za 3,3 s a z 0 na 200 km/h zrychlí za 9,5 s.

Od výchozího Porsche 911 GT2 RS se TechArt GTStreet RS kromě důkladně přepracované pohonné jednotky a jízdních výkonů odlišuje i svým exteriérem. Nové jsou přední i zadní nárazníky, přední blatníky, rozměrný spoiler na zádi i 20palcová kola.

Světovou premiéru měl na IAA TechArt Aerodynamic Kit I pro Porsche Cayenne. Paket karosářských dílů pro současnou generaci SUV značky Porsche tvoří třídílný přední spoiler s integrovanými světly pro denní svícení, nástavce prahů, nová spodní část zadního nárazníku, spoiler nad zadním oknem a několik drobných dílů. Doplňovat jej mohou litá 20- až 23-palcová kola.

Novinkou pro Porsche Cayenne Turbo je TechArt performance kit TA 058/T2, který zvýší výkon jeho přeplňovaného osmiválce až na 440 kW (600 k) a točivý moment na 900 Nm.

Mezi decentně laděné úpravy lze zařadit TechArt Aerodynamic Kit I pro Porsche Panamera Diesel. Ten tvoří třídílný spoiler pod sériový přední nárazník, nástavce prahů, nový díl s integrovaným difuzorem pod zadní nárazník a nový zadní spoiler.

TechArt mimo jiné ve Frankfurtu vystavoval i mnohem odvážnější kreaci Panamera GrandGT, kterou ve světové premiéře představil na výstavě Auto Zürich vloni v listopadu.


Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)