Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tenhle model Rollsu Cullinan může stát stejně jako slušné nové auto

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Rolls-Royce nevyrábí levná auta, to je známá věc. A jak se zdá, platí to i v případě modelů.

Dokládá to alespoň model Rolls-Royceu Cullinan v měřítku 1:8, který vyjde na peníze, ze něž byste si mohli pořídit nový vůz. Hodně slušný nový vůz. Ale o tom až později.

Určitě tušíte, že zmenšený Rolls není jen tak ledajakou hračkou. Tvoří ho více než 1000 dílků, jeho výroba - samozřejmě ruční - zabere asi 450 hodin a zákazníci mají možnost indivualizace jeho vzhledu a snad i interiéru. Zřejmě tak, aby podoba odpovídala designu skutečného Cullinanu, který už mají v garáži. K dispozici je proto kompletní paleta laků Rolls-Royce.

Model má funkční dveře, otevíratelný kufr a pod kapotou najdete dokonalou zmenšeninu dvěma turbodmychadly přeplňovaného vidlicového dvanáctiválce o objemu 6,75 litru. Malý Cullinan dostal také funkční světlomety, které se dají rozsvěcet dálkovým ovladačem. Velká pozornost byla věnována i interiéru.

Každý exemplář dorazí ve speciálním, skoro metr dlouhém, průhledném boxu, v němž si ho můžete vystavit na stole nebo na polici.

A teď k té ceně. Oficiálně sice oznámena nebyla, Top Gear ji ovšem odhaduje na nějakých 30 tisíc liber, což je v přepočtu asi 911 tisíc korun. Může být prý i vyšší, pokud zákazník bude mít zvláštní přání, jak má jeho kus vypadat.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme