Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tenhle Superb má V6 s turbem a 508 koní. Podívejte se, jak zrychluje

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Vrcholnou verzi předchozí generace Škody Superb poháněl zážehový vidlicový šestiválec. Právě toto provedení posloužilo jako základ pro jednu zajímavou úpravu.

Pochází z Polska a zaujme hlavně masivním výkonem. Standardně atmosféricky plněný 3,6litrový šestiválec totiž v tomto vozu doplnilo turbodmychadlo a dostalo se i na další modifikace. Výsledkem úprav je kombík po faceliftu s nejvyšším výkonem 508 koní a maximálním točivým momentem 645 N.m.

Pro úplnost dodáváme, že v sériovém Superbu druhé generace 3,6litrová V6 poskytovala 260 koní (191 kW) a 350 N.m.

V upraveném autě zůstal pohon všech kol, s motorem je párována dvouspojková převodovka DSG. Zatímco produkční auto zrychlovalo z klidu na stovku za 6,5 sekundy, modifikovaný kombík je pochopitelně rychlejší. Výrazně rychlejší.

Video z YouTube odhaluje, že zvládne akcelerovat z nuly na 100 km/h za pouhé 3,95 sekundy. A že na dvoustovku se dostane za 13,63 sekundy. A to jsou velice zajímavé časy.

Kompletní seznam úprav bohužel k dispozici nemáme, je však zřejmé, že Superb dostal také nový výfuk a že má snížený podvozek. Kombi stojí na 19palcových kolech obutých do pneumatik Michelin Pilot Sport 4 S o rozměru 235/35. Karoserie pak obléká zajímavou modro-šedou fólii.

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - Ozzman
2. 3. 2022 14:32
Re: Pro úplnost dodáváme
Jezdil jsem jen s liftbackem s mnohem slabším 125kw TDI a ten motor byl rychlejší, než podvozek a karoserie :D