Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tento Golf GTI strávil celý život v garáži. S 13 km na tachometru je na prodej

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Jestli z nějakého důvodu hledáte Volkswagen Golf GTI čtvrté generace ve výborném stavu, pak by se vám mohl líbit jeden exemplář, který se bude brzy dražit.

Jde totiž o vůz, který je i přes svůj věk ve stavu nového stroje. A navíc v limitované edici oslavující 25. výročí sportovní verze modelu Golf.

Volkswagen speciální verzi ikonického hot-hatche představil v roce 2001. Od standardního provedení se výroční edice lišila sportovnějším vzhledem se zatmavenými světly, 18palcovými koly BBS nebo červenými brzdovými třmeny.

V interiéru se nacházela sportovní sedadla Recaro, perforovanou kůží čalouněný volant a edice také přivezla zpět řadičku s hlavicí připomínající golfový míček.

Kromě kosmetických změn auto těžilo i z upravené techniky, zejména zvýšení výkonu turbodmychadlem přeplňované osmnáctistovky na 132 kW. Speciální GTI však dostalo ale také třeba upravený podvozek či přepracovaný výfukový systém.

Maximální rychlost činila 222 km/h, akcelerace z klidu na stovku zabrala 7,9 sekundy.

Volkswagen produkci výročního modelu omezil na počet 3000 exemplářů. A právě jeden z nich bude 31. července dražit aukční síň Silverstone Auctions, a to bez rezervy.

Na kusu s číslem 0718 je pozoruhodný zejména jeho stav. Stříbrný hot-hatch totiž od roku 2002, kdy byl poprvé registrován, zůstal u jediného vlastníka, který ho po celou dobu držel v garáži. Golf má proto za sebou jen 8 ujetých mil, tedy asi 13 kilometrů. Není tedy divu, že vypadá jako nový. Z pohledu zájemce z kontinentální Evropy zamrzí snad jen pravostranné řízení.

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

13. 7. 2021 21:35
Zatuchnutý hrdzavý šrot
A čo s takým hrdzavým zatuchnutým šrotom? Leda tak postaviť do vitríny. Na nič.