Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tesla Model X: Výroba začne napřesrok, přišlo ve zprávě zákazníkům

Jan Mička
Diskuze (9)
Informace o příchodu Modelu X automobilky Tesla jsou konečně alespoň trochu konkrétní. První produkční vozy vyjedou na začátku příštího roku.

O crossoveru Tesla Model X jsme v posledních měsících psali poměrně často, nejvíce však o problematice jeho příchodu. Ten se totiž kvůli dluhům americké automobilky stále odkládal, a ačkoliv měl již touto dobou brázdit silnice, sláva se prozatím nekoná.

Důvod několika odkladů spuštění výroby byl přitom velmi jednoduchý – peníze. Podle předešlých informací se totiž Tesla propadla do ztráty okolo 50 milionů dolarů, což se na výrobním programu pochopitelně nějak podepsat muselo. Nyní se však zdá, že je temným dnům konec. Tesla totiž s Modelem S slaví úspěchy – loni prodala více než 22.000 kusů a letos chce výsledky zvednout o polovinu. Všechno navíc došlo tak daleko, že Tesla zveřejní některé své patenty konkurenčním automobilkám jenom proto, aby urychlila vývoj a rozšíření elektromobilů.

Že se v Tesle blýská na lepší časy, už navíc vědí také zákazníci, kteří si nový Model X stihli zarezervovat. Z automobilky jim byl totiž zaslán email s potvrzením, že budou první prototypy vyrobeny již během podzimu a produkční vozy začnou z výrobní linky sjíždět na začátku příštího roku. Zpráva dále uvádí, že budou všechny vozy disponovat pohonem všech kol a budou moci být doplněny o třetí řadu sedadel. O skutečné základní ceně však zatím nepadlo ani slovo.

Jan Mička
Diskuze (9)
Avatar - Jeremy.McKvak.ANTIDIESEL
20. 6. 2014 10:46
Re: dotaz na baterie
jo
přesně tak! a co se takhle kouknout na stránky kde to všechno mají ;-) [odkaz] [odkaz]

VIVÁÁÁ LAS TESLA´S
>:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[]
20. 6. 2014 09:38
Re: dotaz na baterie
Kdo sem dával jak se postupně snižuje kapacita baterií po nějakém nájezdy a se zapnutým topením/klimou a dalšími spotřebiči?
Tesla podle dříve postnutých tabulek obstojí jako daily car, pokud nenajedeš víc než 200km/denně.
18. 6. 2014 23:45
Re: dotaz na baterie
Tesla na tuhle otázku říká, že používání SC nic nemění na záruce a můžeš ho používat, jak chceš. Mne to však pocitem jistoty nenaplňuje, ale to jsem já. Nechme to stranou.

Pokud tě to zajímá po technické stránce... za předpokladu, že v Tesle odvedli dobrou práci, problém není v nabíječce samotné, ale v uživateli. Ten dokáže baterii zabít i se zásuvkou v garáži, nepotřebuje k tomu SC. Když se budeš k baterii chovat příkladně, můžeš na ni (85 kWh) najezdit pravděpodobně přes půl milionu kilometrů.
18. 6. 2014 22:35
Re: dotaz na baterie
"Garantie
4 Jahre oder 80.000 Kilometer Neuwagengarantie, je nachdem was als Erstes eintritt
Die 60-kWh-Batterie hat eine Herstellergarantie von 8 Jahren oder 200.000 Kilometern, je nachdem was als Erstes eintritt.
Die 85-kWh-Batterie hat eine Herstellergarantie von 8 Jahren bei unbegrenzter Kilometerzahl.
Beide Varianten der Batterie-Herstellergarantie decken auch Schäden durch unsachgemäße Anwendung des Auflademechanismus und Brand der Batterie ab, selbst wenn der Brand vom Fahrer verursacht wurde."

tedy u 85kW verze se nemusi clovek bat ani vlastni blbosti :-)
18. 6. 2014 21:13
Re: dotaz na baterie
Znas to, lidska lenost je nekonecna a tohle mi nejak prislo jednodussi.
Dale udaje vyrobce jsou vetsinou optimisticke a rozdilne od reality.