Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tesla Motors uvažuje o zvyšování své roční produkce

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Severoamerická společnost Tesla Motors zvažuje zvýšení roční produkce elektromobilu Model S v případě, že tempo poptávky ze strany zákazníků zůstane stejné jako doposud.

Tesla Motors již koncem loňského roku uvedla, že v letošním roce vyrobí 5.000 elektromobilů modelové řady Model S, i když podle původních plánů mělo vzniknout jen 500 vozů ověřovací série.

Letošní plán 5.000 vozů bude s největší pravděpodobností dodržen, ale s ohledem na aktuální poptávku má Tesla Motors velké plány pro příští rok. Původně mělo být v roce 2013 vyrobeno 20.000 vozů, ale očekává se, že bude plán produkce navýšen na 30.000 vozů.

Za rozhodnutím o navýšení produkce pro příští rok stojí mimo jiné i skutečnost , že čekací doba na Model S se pohybuje od 10 do 11 měsíců. S tím souvisí i nutnost výrazného zvýšení rychlosti výroby, aby mohl být plán na rok 2013 splněn.

I přes velkou poptávku po elektromobilu Model S a zisku z tohoto modelu vykázala společnost Tesla Motors za druhé čtvrtletí čistou ztrátu 105,6 milionu dolarů. Před zahájením výroby elektromobilu Model S byl totiž jediným zdrojem příjmu pro společnost dnes již nevyráběny Tesla Roadster a prodej konstrukčních řešení pohonných systémů pro elektromobily značkám Toyota a Mercedes-Benz.

Svou budoucnost nehodlá společnost Tesla Motors stavět pouze na modelové řadě elektromobilu Model S, ale svou nabídku chce rozšiřovat. Nejnovějším příspěvkem bude letos v únoru představený crossover Model X, který má na trh dorazit začátkem roku 2014. Po něm má následovat menší elektrický sedan postavený na třetí generaci platformy vyvinuté společností Tesla Motors.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - Berenika ANTIDIESEL
4. 9. 2013 16:39
TESLA MODEL S
TESLA MODEL S : [odkaz]
HLINÍKOVÁ TVRZENÁ KOSTRA = 5* V TESTU BEZPEČNOSTI NHTSA [odkaz]
2X KUFR
NÍZKÉ TĚŽIŠTĚ ROZLOŽENÍ 50:50 DÍKY BATERII U PODLAHY KAPAL.CHLAZENÉ ZÁRUKA 8 LET / 200.000km [odkaz]
ELEKTROMOTOR INTEGROVÁN DO ZADNÍ NÁPRAVY ÚČINNOST 80% BEZÚDRŽBOVÝ
POHON ZADNÍCH KOL [odkaz]
AKCELERACE 6,2 SEKUND 225kW V ZÁKLADU [odkaz]
NABÍJENÍ 120kW = 80% = 30 minut [odkaz]
SPOTŘEBA 80Kč / 100km ČESKÉ ELEKTŘINY
NO EMISE [odkaz]