Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tesla udělala z Muska druhého nejbohatšího muže na světě

Ondřej Mára
Diskuze (95)

Hodnota akcií Tesly neustále stoupá, což udělalo boháče z celé řady odvážných investorů. Elon Musk se ovšem za výrazného přispění Tesly stal dokonce druhým nejbohatším mužem světa.

Není to tak dávno, co se objevily předpoklady, podle nichž by se mohl Elon Musk stát třetím nejbohatším mužem planety. Jenže skutečnost nakonec předčila očekávání. Akcie automobilky Tesla totiž v poslední době opět zažívají výrazný růst, který dosadil Muska dokonce na druhé místo mezi nejbohatšími lidmi světa.

Agentura Bloomberg, která na novinku upozornila, odhaduje současné bohatství Elona Muska na asi 127,9 miliardy amerických dolarů. Za méně než rok si tak měl Musk polepšit o zhruba 100 miliard amerických dolarů. Je ovšem otázkou, jak dlouho se na své současné pozici udrží.

Jeff Bezos, dlouhodobě nejbohatší muž světa, si totiž své první místo hlídá s neohroženým odstupem. Bill Gates, kterého Musk posunul na třetí pozici, by se pravděpodobně na svém místě v žebříčku udržel, pokud by nedaroval více než 27 miliard dolarů na charitativní účely.

Podle Bloombergu přitom až ¾ bohatství Elona Muska pochází z jeho akcií automobilky Tesla, jejíž hodnota na trhu v současnosti přesahuje kombinovanou hodnotu automobilek Ford, GM a Daimler. Kromě toho si ovšem Musk drží i akcie své vesmírné společnosti SpaceX, které se v poslední době rovněž dařilo. Výnosy by ovšem neměly být tak vysoké.

Společně s růstem hodnoty akcií značky Tesla se ovšem objevuje i celá řada skeptických dotazů, zda má toto ohodnocení reálný základ. Tesla je totiž stále poměrně malá automobilka, jejíž produkce se pohybuje mnohonásobně pod produkcí konkurentů, které svou hodnotou zastiňuje.

Ondřej Mára
Diskuze (95)

Doporučujeme

Avatar - elektrikar
26. 11. 2020 23:56
Re: bublinka
Zřejmě má na mysli prasknutí své tepny vzteku, tzv. krkavice... :yes:
Avatar - elektrikar
26. 11. 2020 23:54
Re: IDecka od wagenu
Achillova, chybička se vloudila... :-[]
26. 11. 2020 21:01
Re: V určité chvíli
To jsou ale dvě rozdílné věci. Aplikace to samozřejmě umí. Telefon v dnešní době to nedělá. Není nic jednoduššího než si to zkusit.
Google a ostatní o nás ví už z chování na internetu vlastně vše i tak.
26. 11. 2020 20:58
Re: V určité chvíli
Jaky vliv na to má druh pohonu?
26. 11. 2020 20:02
Re: V určité chvíli
Napsal jsem kamarádovi v sms!, jak mu jezdí jeho nové Elany, a odpoledne při otevření seznam.cz na nb reklama na lyže Elan....