Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

TEST Testujeme Opel Ampera: Ptejte se, co vás zajímá

Diskuze (74)
Přijeli jsme z benzinky a v garáži připojili auto na nabíječku. Test elektromobilu s „prodlužovačem dojezdu“ začíná.

Elektromobil bez omezení, normální auto na všední den i víkend… to jsou vlastnosti, které v modelu Ampera vidí jeho výrobce, německý Opel. Realita není tak jednoznačná, ale to nevadí – být průkopníkem není lehké a General Motors to přes jisté nedostatky vzal za správný konec.

S Amperou jsme se poprvé svezli už loni. U nás je ale oficiálně v prodeji až od letošního podzimu a to je dobrý důvod pro klasický týdenní test. S autem, které je podle aktuálních potřeb elektromobilem nebo hybridem, budeme jezdit do příští středy.

Protože jsme Opelu Ampera věnovali už dost vlastního materiálu, rozhodli jsme se věnovat prostor vám, čtenářům. Ptejte se v diskusi na to, čím vás neobvyklý automobil od Opelu zaujal a co vás zajímá. Některé otázky zodpovíme přímo v diskusi, další v připravovaném testu.

Diskuze (74)
Avatar - Bristol
5. 3. 2013 13:01
Re: .
a pořád ten interiér se zdá být 2x lepší než ten v rapidu...co takhle to srovnat s podobně vybaveným a plnohodnotným členem segmentu C? Dejme tomu třeba s golfem za 600tisíc...?
Avatar - Bristol
5. 3. 2013 12:58
Re: Baterie
to ale vozíš i u spalovacího motoru přece, kolikrát využiješ celý výkon a celý točivý moment?...teď nechci obhajovat elektromobily-podle mě je to nepraktická a drahá sranda pro 90% populace, ale tenhle argument je stejný pro všechny motory, problém u elektromobilu je jiný a to ten že je ve skutečnosti mnohem méně ekologický než motor spalovací...
31. 10. 2012 14:21
Prakticka zkusenost s AMPEROU
Od pocatku cervna tohoto roku provozuji OPEL AMPERA a pomalu ziskavam objektivnejsi pohled na toto auto. V soucasne dobe mam najeto necelych 8 tis. km. Dalsi az priste.
29. 10. 2012 10:07
Re: .
Jak vidíš, srovnat lze klidně úplně všechno s čímkoliv. Když můžeme srovnat Amperu s Rapidem, klidně ji můžeme srovnat taky se Superbem za 1,235 milionu a hned je na tom Ampera docela dobře :-)
29. 10. 2012 10:01
Re: Ampera zaijmava nezajimava?
A oni opravdu vytvořili něco, co na trhu není a je docela zajímavé :-) Ta cena nehorázná být klidně může, ale co zde minulý týden testovali Superba za 1,235 mio, mi nepřijde už nic divné :-)