Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

The Grand Tour má novou testovací jezdkyni. Kdo je Abbie Eaton?

Aleš Dragoun
Diskuze (9)
Američan Mike Skinner strávil v The Grand Tour coby zkušební jezdec jen jednu sérii. Nahrazuje ho... žena.

Šedesátník Mike Skinner vydržel v show pánů Clarksona, Hammonda a Maye jenom úvodní sérii. Ze stock cars ostřílený Američan byl hlavně hvězdou Camping World Truck Series, tedy okruhového závodění s pick-upy, v roce 1995 dokonce tento seriál, mimochodem vůbec první ročník vyhrál. Aktivní kariéru v NASCAR ukončil před pěti lety. Nyní jej v populárním pořadu kanálu Amazon Prime střídá... mladá Britka.

Holek, které se po světě prohánějí v závodních vozech, je bezpočet, i když v těch skutečně nejvyšších patrech motoristického sportu jich zase mnoho nenajdeme. Docela půvabná brunetka Abigail „Abbie“ Eaton oslaví 2. ledna 2018 teprve šestadvacáté narozeniny a kroutit volantem rozhodně umí... Účast v The Grand Tour jí navíc pomůže v popularitě. Narodila se v Hullu, momentálně žije v Northamptonu a závodnické geny zdědila po svém otci Paulovi.

Na motokáře soupeřila s kluky už v deseti. Ve velkých autech se zúčastnila šampionátu Saxmax, poháru shodných vozů Citroën Saxo (2007 a 2008). Největší úspěchy? 15 „zlatých věnců“ ze sezóny 2009, kdy krotila Corsu SRi-R v britském mistrovství produkčních cesťáků (PTCC). Patřilo jí prvenství ve třídě B a celkové druhé pořadí. Kariéru pak musela nadvakrát přerušit: nejdříve ji zastavil nedostatek sponzorů a pak rodinné důvody, ale vrátila se.

V roce 2014 vyhrála brtský značkový Supercup s Mazdami MX-5. Úspěšně zkoušela i ostrovní gétéčka s BMW a Maserati. Letos se svezla v Blancpain GT Series v prvním podniku na Monze. Spolu s Alexem Demirdjianen a Davidem Rizzem se střídali za volantem Ferrari 488 GT3 slavné stáje AF Corse. Vyhráli třídu amatérů, celkově dojeli na 27. místě. Žádná žena v tomto vytrvalostním šampionátu ještě neslavila, ani nezískala pódium, to zároveň znamená její prozatím nejvýznamnější zářez do statistik mimo rodnou zemi.

Práce pro The Grand Tour není její první televizní zkušeností. Už v roce 2015 se objevila spolu s rapperem Professorem Greenem v reality show The Drive stanice ITV. Ta trvala pět týdnů a zahrnovala závody bugin, stock cars i GT. V poslední epizodě se stali šampiony.

Když Abbie zrovna nebojuje o vavříny, pracuje jako profesionální instruktorka v Silverstone. Kromě toho také lyžuje a jezdí na wakeboardu. Pro show dostala prostou přezdívku „The Driver“ a jejím úkolem není nic jiného než otestovat auta, která se v ní objeví... A proč si ji vlastně vybrali? James May o ní v listopadu 2017 po úspěšných zkouškách řekl: „Byla prostě nejrychlejší a nejlepší.“

Aleš Dragoun
Diskuze (9)
18. 12. 2017 08:31
Re: Spoiler alert!
Jej meno nepovedali. Schvalne som si to pretocil naspat a znova, ale fakt tam nebolo. A ona tam sice nieco povie, ale mam dojem ze len dake zvolanie, nieco ako "let's go!" (podla hlasu som zistil ze je to zena)...

Inak mne sa zdalo, ze ide akosi pomaly, takym jemne "komotnym" stylom, uz rozbeh bol taky akysi "obycajny". Vravim si ze co za amaterku tam dali. Ale ked potom ukazali jej cas, tak mi trochu padla sanka. Myslim ze na rovnakom stroji by toho Skinnera dala v pohode...
Avatar - beibej
17. 12. 2017 19:14
Re: Podle mého
to vokoukli u nás na Primě >:-[]
Avatar - praděda7
17. 12. 2017 17:09
Re: Podle mého
#metoo........ ;-)
17. 12. 2017 13:48
Re: Spoiler alert!
Spellchecker :-))), malo byt, "bola oslovovana".
17. 12. 2017 13:47
Re: Spoiler alert!
Presne tak, bolo oslovovať iba "she", meno nikdy nepovedali.