Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

The Grand Tour nadále boduje. Co Clarkson a spol. vyváděli v pátém dílu?

David Bureš
Diskuze (1)
Pátá epizoda automobilové show Amazonu byla vysílána z Nizozemí. Ukázala souboj sporťáků nebo netradiční hru „lodě.“

Pátky nyní všichni automobiloví fandové s napětím očekávají nejen kvůli nadcházejícímu víkendu, ale také kvůli novým dílům show The Grand Tour, které jsou týden co týden zveřejňovány prostřednictvím služby Amazon Prime. I pátá epizoda ukázala, že Clarkson, Hammond a May jsou stále v té nejlepší formě.

Jak dobře víte, The Grand Tour je vysílán ze stanu, který se stěhuje z místa na místo. Po Kalifornii, Jižní Africe a Anglii přišla řada na Nizozemí, jmenovitě město Rotterdam. Město je známé zákazem vjezdu starých aut do některých oblastí, což Clarkson samozřejmě nemohl neokomentovat. „Znamená to, že nikdy nejste zdržováni chudými lidmi,“ komentoval Clarkson, jehož druhé jméno by klidně mohlo být politická nekorektnost. Zároveň ale moderátorské trio připomnělo, že v Nizozemí sloužila zřejmě ta nejlepší policejní auta na světě, Porsche 911 Targa.

Hlavním tématem „nizozemské“ epizody byl již tradiční výlet do světa. Clarkson a spol. tentokrát vyrazili do Maroka, kam vyjeli s triem otevřených sporťáků, Mazdou MX-5, Zenosem E10 a Alfou Romeo 4C Spider.

Zatímco Hammond vychvaloval Mazdu, jejíž univerzálnost okomentoval mimo jiné slovy, „Mazda vymyslela fotbalovou kopačku, kterou si můžete vzít do opery,“ Clarkson Alfu označil za jeho nejoblíbenější auto, které je dnes na trhu. Zároveň ale vyjmenoval množství chyb, které vůz má.

Marocký výlet ale nebyl to jediné. May a Hammond si zahráli „lodě,“ místo tužky a čtverečkovaného papíru ale pro tento účel použili auta. Může snad existovat větší zábava? Samozřejmě nemohla chybět ani návštěva známé osobnosti, tentokrát členů nizozemské hudební skupiny Golden Earring.

To už ale prozrazujeme moc, a tak už raději načtěte stránky Amazonu a na nejnovější epizodu The Grand Touru mrkněte. A jestli vás ani přiložené fotky a video upoutávky nenalákaly, jste zřejmě ztraceni. Na The Grand Tour totiž vlastně vůbec není potřeba upoutávat...

David Bureš
Diskuze (1)
Avatar - positivemind
16. 12. 2016 18:01
Tvl...
Tak já nevim. Pro koho je teda tenhle onine magazín? Pro autaře asi moc ne, vše začíná být takové instantní, podobně jak články v autotipu nebo ten magazín jak tam řídí koubek na streamu. 8-s :no: