Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kritika Clarksona a spol.: Radí uprchlíkům, jak se dostat do Anglie

David Bureš
Diskuze (79)
Pořad The Grand Tour v poslední epizodě ukázal, jak se schovat do zádě Audi TT. Mnohým Britům se to nelíbí.

Trio Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May bylo vždy trochu kontroverzní, černý humor, ostré výrazy a kritika čehokoliv se mnohým nelíbily. Nejnověji jsou kritizováni za poslední díl jejich nové show The Grand Tour, v níž ukazovali, jak se nelegální migranti mohou schovat v karoserii auta.

V kritizované epizodě se Richard Hammond ukryl do bílého Audi TT první generace, v němž ho přítomní diváci měli najít. Nikomu z nich se to nepovedlo, „křeček s vybělenými zuby“ se totiž ukryl za zadní nárazník, kde měl překvapivě hodně životního prostoru.

Clarkson přitom celou scénu prezentoval jako radu nelegálním emigrantům. „Když imigranti přicházejí do země, vždycky se schovají do zadní části návěsu, což je ta nejhorší hra na schovávanou. Pokud pracujete jako francouzský pohraničník, prostě otevřete dveře a ukážete: tady jste. Samozřejmě ale existuje lepší řešení, jak se dostat do Británie. Myslím, že jsme na něj přišli,“ řekl slavný britský novinář.

A právě tato slova zvedla vlnu kritiky. Přišla totiž v době, kdy Velká Británie stále proti nelegálním přistěhovalcům brojí. Téma už možná není tak medializované jako před několika měsíci, to ale neznamená, že by snahy proti nelegálním uprchlíkům nepokračovaly. Nedávno třeba Británie financovala zeď budovanou ve francouzském Calais.

Z těchto důvodů především zástupci transportních firem tvrdí, že Clarksonova rada je nezodpovědná. Pracovníci uprchlických center jsou zase zděšení tím, že emigranti byli vyobrazeni jako ilegální náklad. Jakoby zpravodajské záběry z Calais nebyly to samé...

Z prohlášení kritiků je každopádně znát, že Clarksonův humor zkrátka všem nesedne. Zatímco jiní se nad nápadem upřímně zasmějí, jiní ho nepochopí. Trio navíc dokazuje, že pod Amazonem má méně svázané ruce než v BBC, i proto Clarkson scénu se schovaným Hammondem dále rozvinul, když prohlásil, že člověk ukrytý v zadním nárazníku může sloužit jako parkovací asistent. Do nárazníku vyvrtal otvory, aby jimi jeho kolega mohl koukat ven a radit při parkování. Zatímco jedni to nepochybně označí za nezodpovědné chování, já se tomuto nápadu od srdce zasmál. A co vy?

David Bureš
Diskuze (79)
Avatar - Hammunasakra
18. 12. 2016 22:42
Re: JE NA ČASE ANGLÁNA VYPAKOVAT Z KONTINENTU :)))
:yes: :yes: :-!

Tuhle kravinu tu rozšířil prezident = možná by šla bojovat jeho manželka [odkaz] >:-[]
Avatar - twistedTSD
17. 12. 2016 12:07
Re: JE NA ČASE ANGLÁNA VYPAKOVAT Z KONTINENTU :)))
Úplně vidím, jak všichni nadšeně bojujete za svou vlast. Pak se člověk v diskusi o možnosti obrany země člověk čte, že to vlastně nikdo nemá zapotřebí, jde jim jen o vlastní rodinu a emigrovali by do zahraničí.
Avatar - twistedTSD
17. 12. 2016 12:05
Re: JE NA ČASE ANGLÁNA VYPAKOVAT Z KONTINENTU :)))
"Ekonomický uprchlík" je oxymorón, Bariku. Rozmysli si, o kom se vlastně bavíme.

Kde nejsou bezdomovci? Kdyby jim všem stát začal poskytovat bydlení zadarmo a investoval stovky milionů do jejich návratu do společnosti, lidé jako ty by jako první začali kvičet, že je to nefér (protože nemocné děti, důchodci...a závist).

U důchodců by bylo ze všeho nejlepší začít u sebe a starat se, aby "bez rodin" nebyli, i když mají 5 dětí a 15 vnoučat.

Když pojišťovna odmítne řádně proplácet léčbu dítěte, je to chyba systému (který jinak, co se týče zdravotnictví, u nás až tak hrozný nemáme).
Avatar - Bazalt
16. 12. 2016 21:19
Ilegál v nárazníku?
Ilegál v nárazníku není nic nového...

www.youtube.com/watch?v=BFIgKryBbEQ
Avatar - Hammunasakra
15. 12. 2016 21:29
Re: JE NA ČASE ANGLÁNA VYPAKOVAT Z KONTINENTU :)))
Trumfnout v počtu mrtvejch Asadovy nebude lehký >:-[]

Tyhle nápravy států desítky let jdoucích šejdrem to je nadlouho = ale i tak cíl stoji za to :-)
Podívej se jak se během pár desítek let proměnily některý asijský země

Vim jak to tam je = třeba nějakej Steve Jobs byl poloviční syřan ;-)

Teď je to jako u nás pár let po sametový revoluci = z pohledu třeba Rakušana: podnikatele v sudech v Orlický přehradě, Babiš s Grossem připravujou levárnu za 14 miliard na ovládnutí potravinářskýho rezortu, Klaus protlačil že firmy nebudem prodávat jako Škodovku Volkswagenu ale rozprášíme je přes kupónovku = místo stamiliardy za prodej zůstanou stamiliardy dluhů v bankách atd.

Tak nějak v tomhle bodě sou země co svrhly diktátory. Návrh že maj pokračovat jejich děti je fakt sranda :yes: :yes: >:D

Máš mezi Bašarovejma Saddámovejma nebo Muammarovejma fakanama nějaký favority? :-)