Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tip na dárek: motor Ferrari z formule 1

Ondřej Láník
Diskuze (2)
Marketingová kampaň reprezentující značku Ferrari se v posledních letech rozšiřuje do všech možných i nemožných oblastí. Pokud máte ve svém okolí fandu čehokoliv se vzpínajícím se koněm, zbystřete svou pozornost...

Marketingová kampaň reprezentující značku Ferrari se v posledních letech rozšiřuje do všech možných i nemožných oblastí. S touto značkou se nesetkáte jen na rychlých autech, ale třeba také na botách, oblečení, počítačích nebo digitálních fotoaparátech. Pokud máte ve svém okolí fandu čehokoliv se vzpínajícím se koněm, zbystřete svou pozornost...

V elektronickém obchodě na adrese www.ferraristore.com lze mezi mnoha suvenýry, oblečením, vlajkami, knihami a zmenšenými modely skutečných vozů najít i několik opravdových technických lahůdek.

Vrcholem nabídky je skutečný motor číslo 049, který pochází z monopostu F1, který vyhrál v roce 2000 pohár konstruktérů. Desetiválec o zdvihovém objemu 2997 cm3 má výkon přibližně 560 kW a je dodáván na kovovém podstavci s tabulkou technických parametrů motoru. Motor je doprovázen certifikátem pravosti, podepsaným samotným Jeanem Todtem. Originální dárek vás příjde na 40.000 Euro, tedy přibližně 1,2 milionu Kč.

K dispozici jsou také zmenšené modely motorů různých vozů za nižší ceny, ale pokud trváte na měřítku 1:1, je v nabídce například samostatně prodávaná pravá a levá strana sběrného výfukového potrubí z motoru 049 (prodávají se po pěti tisících Euro) nebo pneumatika Good Year s třináctipalcovým diskem BBS, na kterém v roce 1996 proběhla kvalifikace na VC Monaka (prodáváno za 3.000 Euro).

Z produkčních "náhradních dílů" poslouží jako exponát ve vitríně třeba píst z Ferrari 360 Modena (těžítko za 208 Euro), nebo píst i s ojnicí ze stejného vozu za 412 Euro.

Veselé Vánoce!

Ondřej Láník
Diskuze (2)