Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tohle je moderní pocta Mercedesu 300 SL. Jak se vám líbí?

Jan Zajíc
Diskuze (11)

Mercedes-Benz 300 SL patří mezi nejobdivovanější auta všech dob. Jedna americká společnost představuje moderní poctu tomuto vozu.

Ta firma se jmenuje S-Klub, sídlí v Los Angeles a se stavbou unikátních automobilů už má docela výrazné zkušenosti. Dokonce i tahle novinka navazuje na starší projekt, konkrétně na stroj s označením Gullwing Speedster, který společnost představila nedávno.

V jeho případě S-Klub jako základ použil Mercedes-Benz SLK, ten však změnila k nepoznání, inspirovala se přitom o zmíněné legendy 300 SL. Vozidlo si ostatně můžete prohlédnout v galerii.

Dá se předpokládat, že chystaná novinka využije stejnou techniku, půjde tedy o auto na podvozku SLK a pod kapotou by mělo ukrývat kompresorem přeplňovaný šestiválec od AMG.

Firma zatím novinku prezentuje jen ve formě ilustrací, které vytvořil grafik a designér Jon Sibal. Reálné auto by však mělo vypadat skutečně takto.

To znamená, že dostane tvary velice podobné 300 SL, proporce ovšem budou poněkud odlišné. Auto bude také široké, nízké, s vytaženými blatníky a velkými koly. A zajímavostí je jistě i odnímatelná pevná střecha, takzvaný hardtop.

Bližší detaily o samotné stavbě, termínu dokončení, nebo třeba malosériové výrobě zatím bohužel nemáme. 

Jan Zajíc
Diskuze (11)

Doporučujeme

Avatar - lamal
1. 6. 2021 14:55
Re: pocta? vysmech!
S-Klub je ocividne dost nacaty Japonskym tuningom :D

https://www.autogreeknews.gr/wp-content/uploads/2019/08/datsun-240z-supra.jpg
1. 6. 2021 13:49
Re: Vzhladom krajinu povodu nezaprie
cely ten tuzingovy podvozek je posazeny na zem dle americkeho vkusu. Skoda, jinak by to byla hezka prestavba.
Avatar - Mikesus
1. 6. 2021 11:32
Re: Vzhladom krajinu povodu nezaprie
Jo ty kola to hodně kazi.
1. 6. 2021 10:40
Re: Vzhladom krajinu povodu nezaprie
Nope, Mikesus podo mnou vysvetlil. Klasický nigga kchár, ešte by sa to mohlo páčiť nejakému ožralému Rusovi... Zničené krásne čisté línie originálu....
1. 6. 2021 10:36
pocta? vysmech!
toto je kolotocarsky grc. presne sdilim nazor, ze kola jsou otresne. micha to prvky anglickeho designu a nemecke hvezdy, jinak to nema s MB nic spolecneho. o nejake moderni pocte nemuze byt rec