Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tohle je prý nejsilnější Trabant na světě, pohání ho šestiválec VR6 s kompresorem. A je na prodej

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Východoněmecký Trabant si spojujeme hlavně s dvoudobým dvouválcem, namodralým a specificky páchnoucím dýmem nebo duroplastovou karoserií. Tato 601 je ale trochu jiná.

Duroplastovou karoserii si sice ponechala, ale ta je viditelně upravena. Trabi zaujme především svalnatými blatníky, výraznými prahy, modifikovanými nárazníky nebo novými větracími otvory. Netradiční vzhled doplňují široká kola.

Za větší pozornost stojí zvlášť přední nárazník, který je jako by předsunutý a vytváří skoro až dojem, že Trabant trápí "podkus". Tohle řešení má svůj důvod: nárazník musel být upraven tak, aby se za něj, do motorového prostoru, vešla nová pohonná jednotka.

Místo slabého dvoudobého dvouválce se tu totiž nachází zážehový šestiválec. A ne ledajaký, o pohon se stará slavná jednotka VR6, známá především z vozů koncernu Volkswagen. 

Za stavbou unikátního Trabantu stojí jistý nadšenec z Německa, který se svůj modro-bílý stroj snaží aktuálně prodat. V inzerátu navíc píše o přeplňování kompresorem (z Mercedesu) a uvádí výkon 258 koní. Upravené auto dokonce popisuje jako nejvýkonnější Trabant na světě. Toto tvrzení se samozřejmě těžko ověřuje, prodávaný vůz ale rozhodně bude rychlý. Zvlášť když váží jen něco okolo 800 kilogramů.

Prodejce také tvrdí, že rychlý Trabi vznikal několik let, přičemž byl přestavěn kompletně, úpravy se tedy netýkají jen motoru, ale třeba i podvozku a další techniky. Kromě karoserie dokonce na autě nemá být žádný díl z Trabantu.

A cena? Tohle bláznivé auto je k mání za 9.980 eur, což v přepočtu činí asi 254 tisíc korun.

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - 3_diamanty
26. 5. 2021 12:49
Re: Vypadá to
Tak to bolo drsne :D
Avatar - Stejsn
26. 5. 2021 08:09
Vypadá to
jako kvalitně udělaná sebevražda na kolech.
25. 5. 2021 20:36
Jen jestli to má homologaci...
Jízdní vlastnosti asi při tak kraťounkém rozvoru a těžkém motoru až před přední nápravou nebudou nic moc. A chybí otáčkoměr! :-[]