Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tohle je zřejmě nejdražší dům na prodej na světě. Zahrnuje i působivou garáž

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Ve známé luxusní čtvrti Bel Air v Los Angeles vzniká dům, který je zajímavý i z pohledu fanouška do aut.

Jeho součástí totiž bude také garáž pro 40 aut - a dost pravděpodobně alespoň zčásti vybavená zajímavými vozy.

Ale vezměme to hezky popořádku. Stavbu sídla, vznikajícího na kopci v už zmíněné čtvrti Bel Air, financuje filmový producent a především developer Nile Niami s vizí, že dostavěný dům prodá za 500 milionů dolarů, což je v přepočtu asi 11,5 miliardy korun.

Projekt sídla jménem The One odstartoval v roce 2012 a podle původních plánů už měl být hotov. Stavbu však potkalo několik zdržení a odkladů. Kdy bude hotovo, tak zatím jasno není.

O podobě a vybavení však developer jasno má. Dům, který navrhl architekt Paul McClean, zabírá plochu zhruba 16.000 metrů čtverečních. Uvnitř sídla má být až 20 ložnic (7 z nich bude oddělených od hlavního domu, poslouží pro personál) a 25 koupelen.

Počítá s až sedmi bazény, umělým vodopádem a vodním příkopem, který celý areál obklopí. Hodně zvláštní místnost představuje salonek, jehož zdi tvoří akvária, v nichž mají plavat medúzy. Prý je to prostě "cool".

Budoucí majitel může počítat také s vnitřním i vnějším nightclubem s VIP prostory pro privátní záležitosti. O zábavu se má postarat i kinosál s 45 sedadly, bowlingová místnost se čtyřmi drahami, dále sauny, bohatě vybavené wellness nebo tělocvičny a knihovna. Kuchyně budou tři.

Pro nás je ale nejzajímavější garáž. Developer totiž slibuje, že se do ní vejde sbírka až 40 automobilů. A je velice pravděpodobné, že vozy v ní budou už během nákupu. Když totiž Niami kdysi prodával dům jménem Opus, také velice luxusní a velice drahý, součástí byly i dva automobily - Lamborghini Aventador Roadster a Rolls-Royce Dawn.

Oba vozy přitom byly barevně vyvedeny tak, aby ladily s architekturou domu a jeho vybavením.

Jsme zvědavi, s čím se Niami vytasí teď.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme