Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toužíte po Porsche 911 od Singeru? Jedno právě draží ve Velké Británii

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Porsche 911 z dílny renomovaného úpravce Singer je raritou, která se zas tak často v inzerci neobjevuje. Nyní se však jedno draží ve Velké Británii.

Vůz, jehož dražbu realizuje společnost Collecting Cars, je skutečně celkem raritním strojem. Jeho základem je totiž Porsche 964 Carrera 2, určené pro britský trh, což znamená, že má volant na pravé straně. Vůz byl postaven v roce 2015, dostal označení „Newcastle Commission“ a jeho současný vlastník ho má od června minulého roku.

Důvod prodeje sice neznáme, na jeho tachometru však svítí nájezd pouhých 1100 mil – tedy necelých 1800 kilometrů. Tenhle Singer 911 je tak v podstatě zánovním vozem.

Stejně jako u jiných modelů Singer totiž přestavba začala odstrojením na samotné šasi, opískováním a instalací výztuh. Teprve poté se na šasi začal instalovat specifický bodykit Singer, vyrobený z karbonu. Auto dostalo bílý lak v odstínu Singer Racing White, na bocích a náraznících si můžeme všimnout jemného modrého pruhu a v podbězích jsou 17“ modře lakovaná litá kola Fuchs.

A když jsme u kol, sluší se také zmínit vylepšené brzdy s červeně lakovanými třmeny, které pochází z modelu 993 Turbo. Původní ovšem nezůstalo ani řízení, které opět nahradilo řízení z modelu 993, nebo odpružení. Tenhle Singer 911 totiž dostal sportovní tlumiče Öhlins.

Uvnitř zaujmou například karbonové sportovní sedačky, které jsou čalouněny kombinací modré kůže a semiše. Modrá barva se dále dostala na čalounění výplně dveří, palubní desku, koberce, atd. Elegantně ji ovšem doplňuje barva černá. Zajímavým doplňkem je pak oranžové pozadí otáčkoměru, který je číslovaný až do 11.

Vzadu je pod kapotou uložen atmosféricky plněný 4,0litrový plochý šestiválec z dílny Ed Pink Racing, který je naladěný na 390 koní a cca 475 N.m točivého momentu. Výkon putuje na zadní kola přes šestistupňovou manuální převodovku s krátkým odstupňováním. Akceleraci z 0 na 96 km/h by měl Singer zvládnout za 3,3 sekundy a za 8,2 sekundy už by měl uhánět cca 161 km/h.

Aukce potrvá až do pondělního rána a v současnosti se jí zúčastnilo již 37 přihazujících. Nejvyšší příhoz je zatím 550.000 liber (cca 16.130.000 Kč), během následujících tří dnů se však částka může ještě změnit.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme