Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota Aygo: Dopálený japonský Zorro na prvních fotkách

Michal Fokt
Diskuze (13)
Unikly první fotografie a informace o druhé generaci miniauta Toyoty Aygo. Sporťák GT 86 vedle něj vypadá docela mírumilovně.

Toyota už delší dobu hovoří o tom, že design těchto japonských aut bude emotivnější a dynamičtější. Pokud to celé začíná právě kolínským minivozem Aygo, pak se rozhodně ti, kteří nechtějí, aby menší auta vypadala jako uprchlý obsah bonboniéry, mají na co těšit. Na web totiž unikly oficiální fotografie druhé generace modelu Aygo a tváří se po čertech drsně.

V poslední době se množily informace, že Aygo chce spřízněným vozům koncernu PSA, s nimiž sdílí výrobní linku ve středočeském Kolíně, vizuálně poněkud poodskočit a získat tak v rámci třídy miniaut větší kredit. Nyní se ukazuje, že to nebyly pouhé spekulace. Vůz má nejen dramaticky střižený přední nárazník a přední světlomety, ale od sourozenců Citroënu C1 a Peugeotu 107 se liší i dramatičtějším zakončením spodní linie bočního prosklení. Ba co víc, trochu asi bude šokovat "maskou přes oči", jdoucí od loga na masce chladiče až ke zpětným zrcátkům.

Ostře řezané tvary pokračují i na zádi a týkají se opět zadního nárazníku, ale i bumerangových zadních světel. Zatímco momentálně není známo, jak se designéři odvázali v interiéru, kde už se dá očekávat řekněme ...ekonomičtější přístup, na základě dosavadních informací od sourozenců z PSA se zdá být jisté, že bude zachována i v tomto případě stávájící technika v podobě 50kW benzinového litrového tříválce a pětistupňového manuálu a určitě přibude i tříválcová jednadvojka se 60 kW, ohlášená už u C1 a 107. Vyrábět se bude opět v Kolíně.

Michal Fokt
Diskuze (13)
Avatar - pumpkin
3. 3. 2014 20:04
100 ľudí 100 chutí
Čakal som že Aygo sa mi bude z kolínskych trojčat najviac páčiť, ale ostávam pri 108-ke.
V každom prípade je fajn ako ich tento krát dizajnovo odlíšili. Každý si nájde to svoje. :yes: Takže za mňa z trojčat 108-ka, inak Twingo. :-)
Avatar - twistedTSD
3. 3. 2014 17:36
Re: fzteklá fčela
Toyota se tedy rozjela, kdo by to do ní před pár lety řekl...Poměrně slušné. :yes:
Avatar - 3_diamanty
3. 3. 2014 15:34
Re: podarene
ked si odmyslim tu ciernu farbu na A stlpiku stejne tam X vidim ;-)
3. 3. 2014 15:33
Re: fzteklá fčela
Zadní světla jsou z Leafu. :-)
[odkaz]
[odkaz]
3. 3. 2014 15:17
Re: podarene
To by tam pak nebylo to X. A X je hlavní designový prvek kolem kterého se toto auto pro genaraci X točí. Jen mm ale pocit, že X si vybrala jako první LADA. Má ale smůlu, byla pomalá.