Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota Gazoo Racing vs. autonomní vozy: Názor vyjadřuje skrze animák

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Toyota ví, jak potěšit fanoušky sportovních automobilů se spalovacími motory.

Japonská automobilka Toyota může být na svou sportovní divizi Gazoo Racing hrdá. Daří se jí v motorsportu (WRC, WEC), ale hlavně se jí daří na poli zákaznickém - o sportovní modely GR je velký zájem. Popularity sportovní divize nyní využívá při tvorbě anime série s názvem Grip. 

Z upoutávky první série vyplývá, že postavy se sportovní vozy GR budou za hrdiny, zatímco postava Dr. Aron Synth - vůdce autonomních vozidel - bude záporákem celé série. Svým způsobem se může jednat o odraz aktuální doby, kdy si řidiči užívají své sportovní vozy, dokud mohou. 

Toyota touto sérií dává najevo, že jí na opravdovém zážitku řidiče z jízdy záleží více, než se možná zdá. Série Grip je jakýmsi soubojem lidského ducha proti počítači. Zatímco v reálném světě nabízí autonomní řízení spoustu nezodpovězených otázek, v animované sérii se již zdá být hybnou silou automobilové dopravy. 

Video se připravuje ...

Které modely GR se v sérii objeví? Jae Kang bude řídit modrou GR Corollu, která odráží jeho sebevědomou a dobrodružnou povahu. Linh „Nitro” Lam má k dispozici GR Supru, která zdůrazňuje odhodlání její řidičky. Posledním do party je Kumail Jo s Toyotou GR86 v závodních barvách. 

Grip je inspirován animovaným seriálem Initial D z devadesátých let minulého století. Pokud jste tuto sérii sledovali, bude se vám líbit i Grip. Pětidílná série vychází od 26. února každý týden na oficiálních stránkách Toyoty.

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Doporučujeme