Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota GR Corolla má být exkluzivním zbožím, produkce se má úmyslně držet nízko

Ondřej Mára
Diskuze (21)

Automobilka má v plánu udělat z nové Toyoty GR Corolla exkluzivní zboží. A dobře ví jak na to.

Mike Tripp, viceprezident Toyoty pro marketing, v rozhovoru pro Road and Track prozradil, že výroba nové Toyoty GR Corolla bude nižší, než poptávka ze strany zákazníků. Automobilka tak bude kopírovat postup výrobců supersportů, čímž chce novému ostrému hatchbacku zaručit exkluzivní postavení.

Tripp ostatně zdůraznil, že nižší produkce nebude způsobena nedostatečnou výrobní kapacitou v japonském závodu Motomachi, kde se bude vůz vyrábět, ale přímo rozhodnutím automobilky, která chce mít z GR Corolly exkluzivní a žádaný stroj.

Roční produkce by se měla držet okolo 8000 kusů, prozradil v rozhovoru pro americké kolegy Tripp. V letošním roce se však s ohledem na náběh výroby očekává zhruba 6000 vyrobených kusů.

Exkluzivní postavení GR Corolly nicméně automobilka plánuje zdůraznit i různými speciálními edicemi. Tou první bude Circuit Edition, dostupná pouze pro modelový rok 2023, která nabídne například několik karbonových doplňků a výrazné zadní křídlo.

Produkce tohoto speciálu nebude pevně omezena, automobilka nicméně očekává, že vyrobí přinejmenším jeden kus pro každého dealera.

Video se připravuje ...

Pokud jde o něco, co je specializovaným segmentem trhu, je pro nás důležité, abychom dali každému dealerství šanci získat jeden kus. Takže pokud si to spočítáte – ale není to garantováno – pokud budeme mít speciální edici pro každého dealera, je to asi 1250 vozů,“ citují Trippa zámořští kolegové.

Takže pokud máme celkový objem výroby mezi 6000 a 8000 kusy, a speciální edice je 1250 z nich, myslím, že máme tu správnou rovnováhu.  Ale naším cílem bude vždy o ‚o jeden méně’ - a to nikoliv pouze kvůli produkčním limitům.

Ondřej Mára
Diskuze (21)

Doporučujeme

Avatar - petr petrumr
8. 4. 2022 17:43
Re: já bych nato..
6 nebo 12 ventilů? Že by 11 roků? A máš pravdu, Fábie kombi v eleganci už není, prostě škoda otrhala výbavu, odhlučnění a izolaci. Škoda se propadla na výrobce pro policajty a neziskovky, prostě pro ty co to koupí a nerozumí tomu.
Avatar - petr petrumr
8. 4. 2022 17:41
Re: já bych nato..
jestli nevlastnil aspoň dvě toyoty a v rodinně nemají aspoň dvě, tak vůbec se o to nezajímej a nebudu ti dávat odkazy na druhé automobilky, když se o tohle nezajímáš.
8. 4. 2022 12:22
Re: Pod pláštíkem domnělé exkluzivity...
Ty tři výfuky vypadají fakt dobře a ty podivné mřížky jsou jednak pěkný a jednak si myslím, že budou mít i chladící funkci. Ten motor bude produkovat dost tepla ;-)
Avatar - iudex
8. 4. 2022 10:56
Re: Pod pláštíkem domnělé exkluzivity...
Tie mriežky v kapote má len Circuit edition, bežná to nemá. Ako tiež mám výhrady k vzhľadu, najmä to rozšírenie zadných blatníkov nie je zrovna elegantné, ale spredu a najmä v červenej to celkom ide: https://www.youtube.com/watch?…
8. 4. 2022 10:40
Re: Pod pláštíkem domnělé exkluzivity...
Ok, věc názoru, ale třeba ty tři výfuky, zbytečné a podivné mřížky v kapotě, proporce při pohledu z čistého profilu...... mají jisté rezervy, pokud se jedná o vzhled.