Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota Hilux Tonka je ideální hračka na pískoviště (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Australské zastoupení japonské značky Toyota stojí za vznikem pick-upu Hilux Tonka, který bez diskuzí nadchne všechny malé i velké kluky.

Toyota Hilux je mezi terénními pick-upy žijící legendou a to samé platí i o severoamerické značce hraček Tonka, kterou proslavila především její autíčka na hraní, z nichž k nejpopulárnějším patří malé i větší náklaďáky.

Za spojením populárního pick-upu se jménem slavného výrobce hraček stojí australské zastoupení značky Toyota, které se postaralo o návrh i stavbu konceptu Toyota Hilux Tonka na základech sériového vozu aktuální osmé generace.

Koncept přitahuje pozornost již jen pro značku Tonka tradiční kombinací černé a žluté barvy. Bližší zkoumání odhaluje řadu úprav od nového předního nárazníků přes sání vyvedené na střechu a světelnou rampu z LED nad čelním oknem až po rozšíření blatníků, zvýšení světlé výšky o 150 mm a 35palcové pneumatiky.

Pod kapotou se žádné dramatické změny neodehrály a pracuje zde přeplňovaný vznětový čtyřválec o objemu 2,8 litru s výkonem 130 kW a točivým momentem 420 N.m, který prostřednictvím šestistupňové převodovky roztáčí všechna čtyři kola.

Toyota Hilux Tonka má zůstat pouze v jednom jediném exempláři, který bude v Austrálii k vidění na řadě propagačních akcích značky pořádaných během letošního jara a léta.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)