Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota otevře pavilon „hybridů“ v Zoo Praha

Ondřej Láník
Diskuze (9)
Vzdělávací centrum pražské zoo se na týden změní v pavilon „hybridů“.

V rámci spolupráce se ZOO Praha, připravila společnost TOYOTA MOTOR CZECH s r.o., zajímavý vzdělávací program, zaměřený na pokrokovou a ekologicky šetrnou technologii hybridních pohonů.

Z přednáškového sálu se na týden (9. – 14. 9.) stane pomyslný pavilon „Hybridů“, k jehož slavnostnímu „otevření“ dojde v neděli 9. září 2007 ve 13 hodin. Návštěvníci Zoo Praha budou mít možnost seznámit se blíže také s hybridními automobily Toyota Prius a Lexus RX 400h, které zde budou v rámci této akce vystaveny. V pavilonu bude rovněž instalována videoprojekce s danou tématikou, informační panely a materiály určené pro zájemce. V neděli 9. září bude navíc v pavilonu „Hybridů“ připraven bohatý program pro děti.

V České republice byl vůbec poprvé představen odborné veřejnosti hybridní vůz Toyota Prius v roce 2004 a stalo se tak právě v areálu Zoo Praha.“

Ondřej Láník
Diskuze (9)
Avatar - WinDiesel
6. 9. 2007 21:29
Re: Utrácejí peníze za nesmysly
Díky za info, to ale vím. K Dajbychovi si z celé republiky všichni nepojedou. Pražáci si dokonce mohou koupit Isuzu D-Max a Ti ostatní mají k dispozici desítky dealerů s nabídkou Rangerů, Navar, L200 a dokonce i Actyon Sport je k dispozici asi u 10 dealerů. A to je rozdíl.
Celý ten tyjátr kvůli 33 Priusům, které navíc musí Toyota dotovat...
Avatar - WinDiesel
6. 9. 2007 21:25
Re: Utrácejí peníze za nesmysly
Na rozdíl od Tebe kritiku, jsem se podepsal. :no:
Avatar - WinDiesel
6. 9. 2007 07:53
Re: Utrácejí peníze za nesmysly
Level5: to jsem nezpochybnil! Udělali by lépe, kdyby tam ale vystavili normální auta. Již se chytají stébla. Hybridy nejsou takový zázrak jak jsou čas od času vyzdvihovány. V USA se prodávají proto, že tam ke žravým benzínům neexistuje žádná alternativa. V Evropě existuje, a tak prodej vázne. A ZOO na tom nic nezmění.
Připomíná mi to situaci se systémy vstřikování nafty PD - někdo ve VW držel za každou cenu své milované dítě, dokuď nevyšlo najevo, že nemá nižší spotřebu než common rail a je hlučnější. No a dnes se bez velkého humbuku začíná přecházet na common rail. Toyota má jedinou možnost - přijít co nejdříve (než to udělá někdo jiný) s dieselovým hybridem. A potom může být v Evropě skutečným kingem. Ale jestli bude váhat, Prius a hybridy v Lexusu budou utlučeny diesely v kombinaci se systémy start-stop (lehký hybrid) - které posunou diesel zase daleko dopředu před Prius. A to nemluvím o plném dieselovém hybridu či kombinaci turbobenzín/start-stop. Jednodušší, levnější a přitom účinná řešení.
Avatar - WinDiesel
5. 9. 2007 20:31
Re: Ohrožený druh
>:D
Avatar - WinDiesel
5. 9. 2007 17:39
Utrácejí peníze za nesmysly
Prodají tady pár Priusů, vysloveně jednotky, Lexus také nemá nárůst, ale naopak pokles prodeje - a oni utrácejí peníze za pitomosti.
Kdyby radši prodávali v ČR to co je žádané - např. chybí Toyota Previa, Hiace a hlavně Hilux - tady je možné prodat přibližně stovky kusů. Oni si myslí, že Evropu nějak zhypnotizují, ale to nefunguje. Manažerská třída vozů stejně jezdí hlavně po dálnici a tam je hybrid k ničemu. Je dobrý leda tak jako hračka... :no: