Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota RAV4 Hybrid: Bude jezdit pod 5 litrů (?)

Michal Fokt
Diskuze (3)
Toyota světu ukázala hybridní verzi svého kompaktního SUV. Asi vás překvapí, že nemá techniku z Priusu, ale z Camry.

Toyota rozšiřuje hybridní systém pohonu do další kategorie. Segment kompaktních SUV byl doposud automobilkou opomíjený, což překvapí zejména s ohledem na to, jaký potenciál tato třída má. Nicméně náprava je zde - pojďte se seznámit s RAV4 Hybrid.

Hybridní SUV bude svou stále ještě nepříliš běžnou techniku prezentovat navenek - RAV4 Hybrid má nový přední nárazník, masku chladiče i přední světlomety. Podobný rozsah změn najdeme i vzadu - také zde byl použit nový nárazník a optika zadních svítilen se světlovody. Dále dostal vůz nový design kol a ploutvičku namísto antény. Dá se ovšem očekávat, že nám Toyota prostřednictvím hybridní verze jen ukazuje, jakými změnami projde celá modelová řada příští rok v rámci faceliftu.

Pokud jste očekávali hybridní "klasiku" z Priusu, kterou má i Auris a Prius+, budete nejspíš (příjemně) překvapeni. Srdcem vozu totiž není osmnáctistovka, ale 2,5litrový čtyřválec, zkombinovaný s elektromotorem, což je technika, použitá u midsize sedanu Camry. Verze hybrid se tak stane nejsilnější benzinovou motorizací pro tento model, schopnou zrychlit z nuly na stovku za příjemných 8,7 s, a to při kombinované spotřebě 4,9 l na 100 km. Hybrid bude možné mít jak s pohonem předních, tak všech čtyř kol. V druhém případě se bude jednat o systém E-Four, kde pohon zadních kol zajistí na zbytku hybridního systému nezávislý 50kW elektromotor. Ten se bude připojovat v případě trakčních problémů předku.

Výkon benziňáku zatím není znám, celkový výkon agregátu má být 143 kW. S ohledem na technické specifikace u Camry Hybrid je pravděpodobné, že jde čistě o výkon samotného hybridního systému bez E-Four. Elektromotor(y) si bude brát energii z 204článkových NiMH akumulátorů. Stydět se vůz nemusí ani za schopnost táhnout přívěs o váze až 1650 kg.

Michal Fokt
Diskuze (3)
16. 9. 2015 11:53
proč by ne ?
Lexus NX300h jezdí kolem 7 litrů..věřím že to půjde ikdyž to nebude moc zajímavá jízda >:D
Avatar - CommonUser
16. 9. 2015 11:43
Re: pohon z Camry
Abo tiez NX300h a to aj v kombinacii s 4x4 !
16. 9. 2015 09:57
pohon z Camry
nebo třeba z Lexusu IS 300h? Tedy až na pohon všech kol... :-)