Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota RAV4 přijíždí ve verzi GR Sport, nabídne sportovní styl a upravený podvozek

Ondřej Mára
Diskuze (4)

Modelová řada Toyota RAV4 se rozrůstá o sportovnější provedení GR Sport, které nabídne výraznější design i podvozek.

Nová Toyota RAV4 Hybrid GR Sport by měla být zacílena na zákazníky, kteří touží po automobilu s ostřejším charakterem. Ten vozu propůjčují nové stylistické prvky inspirované úspěchy týmu Toyota Gazoo Racing, kromě toho se však zapracovalo i na technice vozu, respektive podvozku.

Začněme ale od designu exteriéru, který se snaží zaujmout černě lakovanými stylistickými prvky na lemech podběhů kol, výliscích na bocích a dekory na výklopné zádi. Příď dostala výraznější rámečky mlhových světel se vzorem rastru s motivem G, který se objevuje také v masce chladiče.

Video se připravuje ...

Nové jsou také přední spoilery, vyvedené v tmavě stříbrném tónu, a nechybí ani decentní označení písmenky GR v masce chladiče a na dveřích zavazadelníku. V podbězích pak vidíme nová 19“ litá kola, které zdobí metoda broušení křivek. Kola mají leskle černý povrch s broušenými detaily v podobě lesklých proužků.

Kabina nabídne sportovní sedadla čalouněná kombinací Alcantary a umělé kůže, na jejichž hlavových opěrkách je umístěno logo GR. Sedadla, volant i voliče převodovky zdobí stříbrné prošívání, na ve dveřích i na volantu se navíc objevují modrošedé dekory.

Po stránce výbavy nabídne Toyota RAV4 GR Sport například multimediální systém s 10,5“ obrazovkou, digitální přístrojový štít s úhlopříčkou 12,3 palce nebo nové bezpečnostní a asistenční funkce Toyota T-Mate a Toyota Safety Sense. Nechybí elektricky nastavitelná sedadla s paměťovou funkcí pro řidiče nebo panoramatické zobrazování okolí vozu.

Nová Toyota RAV4 GR Sport ale není jen o designu. Automobilka se chlubí také novým (tužším) nastavením pružin a tlumičů, díky čemuž by měl vůz nabídnout ostřejší jízdní vlastnosti a vyšší požitek z jízdy.

Ondřej Mára
Diskuze (4)

Doporučujeme

21. 10. 2022 19:44
Re: Klasika,
Je to tak, ale přítomnost opravdových sportovních modelů v portfoliu Toyoty (na rozdíl od mnoha jiných značek) tento postup legitimizuje. :-)
21. 10. 2022 08:23
Re: Klasika,
To víš že to vytěží, stejně jako M pakety, AMG line apod.
Avatar - Dinar
21. 10. 2022 08:18
Klasika,
máme sportovní značku, v případě toyoty GR, tak ji vytěžíme. I auto, které je praktickým symbolem antisportovnosti, hybridní suv od toyoty, stačí olepit černou fólií, přidat černá kola, a ejhle, sporťák. :D
21. 10. 2022 07:43
Komu ještě přijde normální
dělat [S]portovní [U]. [V]ozidlo ve sportovním stylu? Někomu tady těžce hrabe ale já to nejsem.