Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota řekla ne dovozu Camry do Evropy

Ondřej Láník
Diskuze (20)
Malý odbyt poslední generace a nová evropská ofenzíva značky Lexus nakonec zabránily uvedení nové generace Camry na evropské trhy.

Malý odbyt poslední generace a nová evropská ofenzíva značky Lexus nakonec zabránily uvedení nové generace Camry na evropské trhy.

Nejprodávanější sedan amerického trhu, Toyota Camry (v roce 2005 v USA prodáno přes 430 tisíc kusů), se zakrátko dostane do dealerství Toyoty v osmé generaci. Tentokrát se však automobil tohoto jména už nedostane do Evropy. Na starém kontinentě se v roce 2003 prodalo jen asi 2400 vozů a v létě 2004 pak byl dovoz pro malý zájem ukončen.

Toyota důrazně podporuje luxusní značku Lexus i na evropských trzích, a tak konkurence z vlastních řad by dále zbytečně rozdrobila stále ještě malou skupinu zákazníků, kteří utrácejí za osobní Toyoty více než milion korun.

Trochu jiná situace je v Rusku! V roce 2005 se v zemích bývalého Sovětského svazu prodalo přes 14 tisíc Toyot Camry a od roku 2007 se má v petrohradském montážním závodě vyrábět 20 tisíc nových sedanů Camry ročně.

Ondřej Láník
Diskuze (20)
9. 2. 2006 01:48
Re: Proc ta hloupa radost???
Žádná zlomyslnost. Legrácka pro Boba, Coulina a spol. Essesante, věř, že ji mi tak jedno, jestli se tu Camry bude prodávat nebo rozdávat... že mě nařčení ze zlomyslnosti připadá tedy nějak až příliš křečovité.
9. 2. 2006 00:17
CAMRY-DEBAKL
No, vidíš, brácho, máš pravdu... kam ti evropani šilhaj?... jedna šunka horší než druhá, jen namátkou vybírám trojčičku od Mnichova... Céšetku od Vítěznýho oblouku, a posla krás, Apoštola, a přitom tu nemáme zájem o tenhle klenot... P.S. Copaři maj sraz na konečný jedenáctky... kapesníky sebou... tryzna bude trvat dvě hodiny, tak si vemte teplý prádlo. Psát nemusíte. Cejtíme s váma. :yes: