Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota se také vydá do třídy Dacie Logan

Ondřej Láník
Diskuze (171)
Japonská Toyota se připravuje na vstup mezi nízkonákladové světové vozy! Vzorem je úspěch Dacie na trzích střední a východní Evropy. Ani Toyota nový automobil nechce prodávat pod stejnou značkou jako běžnou produkci, zvažuje se vytvoření nového brandu.

Japonská Toyota se připravuje na vstup mezi nízkonákladové světové vozy! Vzorem je úspěch Dacie na trzích střední a východní Evropy. Podobně jako Renault, nehodlá ani Toyota nový automobil prodávat pod stejnou značkou jako běžnou produkci, zvažuje se vytvoření nového brandu a snad také nové prodejní sítě. To vše by mělo přijít nejpozději do čtyř let.

Být na světě největší není snadný úkol. Toyota však jde cílevědomě za svým. Podle průzkumů, které má tento výrobce k dispozici, lze předpokládat, že i v následujících letech bude růst zájem zákazníků o nová, relativně velká a extrémně levná auta. Podle zprávy Automotive News Europe, se Toyota s novými modely chce vydat vstříc zákazníkům ve střední a východní Evropě, stejně jako do Brazilie, Indie a Číny. V tuto chvíli se nepočítá s uplatněním nových modelů v západní Evropě, ale stejně tomu bylo i v případě Loganu. Dnes již všichni víme, jak úspěšně to dopadlo.

Automobil cenově postavený níže než je v Kolíně vyráběné Aygo, bude mít pravděpodobně tříprostorovou karosérii s délkou přes čtyři metry, počítá se sice se zcela novou konstrukcí, ale je zřejmé, že i v tomto voze najde uplatnění mnoho komponent ze stávajícího výrobního programu Toyoty. Vedle sedanu by měl být v nabídce také lehký užitkový automobil, pravděpodobně nabízený také v osobní verzi. Tento model neoficiální zdroje přirovnávají k vozům typu Berlingo/Kangoo.

Zahájení prodeje je naplánováno předběžně na rok 2010, první dva modely nové značky budou uvedeny současně.

Ondřej Láník
Diskuze (171)
12. 3. 2006 20:38
Re: Kdyz uz jsme u tech cisel...
Jenže tě moc asi těšit nemůže...
12. 3. 2006 20:37
Re: Kdyz uz jsme u tech cisel...
No... o tom rozhodneme my, všichni ;-)
12. 3. 2006 20:36
Re: Kdyz uz jsme u tech cisel...
Určitě si budete rozumět :-)
12. 3. 2006 17:28
Re: Kdyz uz jsme u tech cisel...
Ta čísla ti napoví trend, pokud si je vypisuješ více let... Já bych si ten výrobek K/H nekoupil, ani kdyby mi ho zpoloviny zaplatili... Ten tvůj smajlík se těžce chápe... když ho tu vypíše evopan...
12. 3. 2006 12:31
Re: Kdyz uz jsme u tech cisel...
Nejde o předkrm... to je především překrásné auto... Myslím, pokud jsi viděl jak Celicu tak 350ku... tak víš o čem píši. Jinak ty dřívější Celiky... to tu byl na počátku 90tých let pojem takřka ikonozní ;-) pak to nezvládli a vyrábí pojízdnej klavír... nepíši to jízlivě... Jistě pochopíš, že mé zážitky ze Supry objetivizují pohled...