Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Treffen po americku. Nadšenci projíždí západní pobřeží USA s vozy VW

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Zprvu nenápadný podnik měl v roce 2022 již svůj čtyřiadvacátý ročník.

„Treffen” znamená německy „setkání“ a toto slovíčko se používá univerzálně po celém světě pro různé srazy nebo putování nadšenců automobilky z Wolfsburgu. Dokonce i v USA. Zde se v letošním roce konal již 24. ročník Treffen Cruise, který měl za téměř čtvrtstoletí existence spoustu podob.

Treffen Cruise začal v roce 1998 jako několik nevinných setkání při obědu. O organizaci se od začátku staral Sean Maynard, bývalý marketingový specialista značky Volkswagen. Když něco milujete, může vzniknout něco velkého. A to je přesně Maynardův případ. Za 24 let se Treffen Cruise proměnil v cestu dlouhou téměř tři tisíce kilometrů po západním pobřeží USA.

V desetidenním treku má každý den svůj itinerář a plán, podle kterého se však účastníci nemusí řídit. V případě účasti se však řidiči a jejich spolujezdci dočkají kempování, táboráků na pláži nebo automobilových show a surfování. Treffen Cruise začíná ve státě Washington v Port Angeles a končí blízko mexických hranic v národním parku Border Field v Kalifornii.

“V treffenu můžete jet deset mil nebo deset dní, ať už ve starém nebo moderním VW. Vždy máme itinerář, ale nikdo se jím nemusí řídit. Celý výlet je o tom užít si volné silnice,” říká organizátor akce Sean Maynard. 

“Lidé tu jsou velmi hrdí na své historické modely. Budou s vámi hodiny mluvit o veškeré práci, kterou na svých vozech udělali. A budou více než štědří, když kdokoliv jiný bude potřebovat po cestě pomoct.” 

Očividně velmi přátelská akce nadšenců historických modelů VW již má letošní ročník za sebou. Jaké krásné kousky se na tomto treku objevují, si můžete prohlédnout v přiložené galerii z letošního ročníku. 

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Doporučujeme