Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Byli jsme na srazu VW Transporter. Trochu jako Afrika

Martin Machala
Diskuze (0)

V pořadí už patnáctý ročník srazu užitkáčů od VW se konal tentokrát na Lipně. Setkání začíná být tradiční už i pro mě.

Zúčastnil jsem se už loni, letos jsem se vypravil do kempu u Lipna, který byl tak trochu africký. Organizátoři se totiž rozhodli pro srazové motto „Expedice Afrika“, čemuž byl přizpůsoben i doprovodný program. Holky si tak mohly plést copánky nebo vyrábět woodoo panenky, velký zájem byl o školu bubnování, odvážnější si zkusili kurz afrického tance. A přišla i cirkusová slonice, která byla asi největší atrakcí. Vlastně doslova, i když velbloudi se taky snažili. Celkem do kempu dorazilo nějakých dvě stě padesát téček všech generací, nemohla chybět ani tradiční spanilá jízda.  

A došlo i na jedno příjemné překvapení. Dovozce na Lipno – a vůbec poprvé do ČR, přivezl obytnou novinku VW Grand California, a to v obou nabízených verzích (kratší 600 a větší 680). Jak psal Petr Slováček, tohle jsou už opravdu naprosto plnohodnotné obytňáky, navíc s docela překvapivě nízkou cenou - kratší verzi totiž koupíte už za 1,4 milionu (delší 680 začíná zhruba o padesát tisíc výš). Jasně že se vybavenější modely rychle dostanou ke dvěma milionům, ale to není problém ani u obyčejného multivanu…

Obytné novinky samozřejmě nechybí ve fotogalerii, tu si projděte pokud možno celou, najdou se tam opravdu zajímavé kousky!

Martin Machala
Diskuze (0)

Doporučujeme