Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Truck Trade posiluje asistenční službu DAF ITS v České republice

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Truck Trade inovovala svůj v vozový park o nové servisní vozidlo DAF LF, které má přispět k dalšímu zlepšení kvality asistenční služby DAF ITS.

Mezinárodní asistenční služba DAF ITS (International Truck Service) pomáhá řidičům vrátit se v případě potíží co nejrychleji zpět do provozu a tím zajistit maximální efektivitu dopravy. Služba je dostupná 24 hodin 365 dní v roce a nabízí podporu ve 49 státech.

Společnost Truck Trade, která je autorizovaným dealerem nákladních vozidel značky DAF, představuje již druhé vozidlo upravené pro potřeby asistenční služby DAF ITS v brněnském regionu a spádovém okolí.

Dvanáctitunový DAF LF je vybaven přeplňovaným vznětovým šestiválcem o výkonu 162 kW (220 k) a jeho určení pro službu v rámci DAF ITS podtrhují polepy reflexní fólií a zábleskové majáky pro maximální bezpečnost.

Vozidlo je vybaveno skříňovou nástavbou, v níž je uloženo vše potřebné pro poskytnutí rychlé technické pomoci přímo na cestě. Posádka má k dispozici nejrůznější vybavení od benzinového agregátu přes autogen, svářecí zařízení, diagnostiku až po nezbytné servisní nářadí. Ve vozidle je také zásoba náhradních dílů, které jsou vytipované jako nejčastěji používané při opravách na cestách.

Ze statistiky asistenční služby DAF ITS vyplývá, že nejčastějšími příčinami nečekané odstávky vozidel jsou závady způsobené zanedbanou údržbou, kterým se dalo předejít pravidelnými servisními prohlídkami. K typickým příkladům patří přetržený řemen.

V případě, že není možné odstranit problém na místě, je zajištěn odtah do servisu.

Jaroslav Hořava, technický ředitel společnosti Truck Trade spol. s r.o., uvedl v souvislosti s novým vozidel pro službu DAF ITS, že v loňském roce byly uskutečněny výjezdy k 87 případům, z nichž bylo 85 % vyřešeno na místě.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)