Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Turbodiesel o objemu 2,5 l pro Opel Vivaro

Michal Fokt
Diskuze (0)
Současnou škálu dvou dieselových (1,9 DI a 1,9DTI s přeplňováním) a jednoho benzínového motoru s čtyřventilovou technikou o objemu 2.0 litru pod kapotou užitkového vozu Opel Vivaro, doplní od příštího roku také nový čtyřválcový, turbo-dieselový agregát.

Současnou škálu dvou dieselových (1,9 DI a 1,9DTI s přeplňováním) a jednoho benzínového motoru s čtyřventilovou technikou o objemu 2.0 litru pod kapotou užitkového vozu Opel Vivaro, doplní od příštího roku také nový čtyřválcový, turbo-dieselový agregát o objemu 2,5 litru, vybavený přímým vstřikováním paliva systémem „common-rail“. Tento agregát má čtyřventilovou techniku a pro lepší průběh točivého momentu je vybaven mezichladičem nasávaného vzduchu. Pohonná jednota dosahuje max. výkonu 98 kW (133 koní), přičemž točivý moment vrcholí hodnotou 310 Nm už při 2000 ot/min.

S tímto motorem se dostává Opel Vivaro na vrchol mezi užitkovými vozy, kdy konkurenci překonává zejména dynamickými parametry: zrychlení 0-100 km/h za 12,5 sekundy, nejvyšší rychlost činí 171 km/h. Tyto hodnoty doplňuje průměrná spotřeba v kombinovaném cyklu 8,1 litru nafty na 100 km.

Michal Fokt
Diskuze (0)