Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tyhle domy na prodej se vám musí líbit. Jeden má vlastní okruh, druhý ukrývá automobilové muzeum

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Tak jsme zase jednou poznali, jak velká může být závist. Narazili jsme totiž na dva úžasné domy na prodej, které jsou jako dělané pro nás - nadšence do aut.

Oba jsou ve Spojených státech a oba jsou velmi drahé. Ten první leží v Houstonu a zdá se, že má všechno, co byste od důstojného rodinného domu mohli chtít - vnitřní bazén, venkovní bazén, devět ložnic, jedenáct koupelen a garáž pro šest aut.

Úplně nejlepší ale je, že na pozemku u domu najdete také motokárovou dráhu. Detaily k ní bohužel neznáme, ale na fotografiích vypadá docela zajímavě, zvlášť některé zatáčky. A podle bariér okolo je znát, že se při výstavbě myslelo také na bezpečnost.

Prostě dokonalost. Cena? "Jen" 879.000 dolarů, tedy asi 20 milionů korun.

Druhou nemovitost snad ani domem už nazvat nelze. Jde totiž o velký rezidenční komplex Gateway Canyons Resort ležící v Coloradu. A zahrnující automobilové muzeum.

Obří areál o rozloze 8.700 akrů si nechal postavit zakladatel televize Discovery Channel John Hendricks. A ten jej právě prodává za, držte se, 279 milionů dolarů, tedy za zhruba 6,4 miliardy korun.

Za tyto peníze dostanete čtyřposchoďový dům s osmi ložnicemi, osmi koupelnami, tělocvičnou a uměleckým ateliérem a garáží pro pět vozů a heliport. V dalším komplexu pak je 72 luxusních pokojů, nechybí ani restaurace a kávarna.

Nás ale nejvíc zajímá zmíněné muzeum, v němž se urývají vozy jako Cadillac Model H Coupe z roku 1906,  Duesenberg z roku 1929, koncept Oldsmobile F-88 z roku 1954 nebo například Plymouth Cranbook Coupe z roku 1953. Celkově by sbírka měla zahrnovat 50 až 60 aut. Na prodej je však jen její část, ty nejcennější kousky si Hendricks ponechá.

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Doporučujeme

26. 6. 2021 15:31
Juhu
Je to hrozné, že někteří lidé na světě žerou písek aby se vůbec něčeho najedli, druzí šetří desítky dní na sítě na stavby, aby si mohli z https://www.agrotex.cz/…ucelu/pro-stavby objednat základní materiál na stavbu a já si tady pak otevřu článek, ve kterém vidím fotografie baráčku, ve kterém je sto aut za desítky milionů korun. Nenažranci bohatí.
21. 4. 2021 07:56
Závist
Taky se mezi ně řadím, když mám bazén od https://www.albixon.cz/bazeny/ nebo se musím ještě trochu snažit? :D Jako je pravda, že jsem velký hračička, ale dát si do baráku jiný okruh než ten z autodráhy, kterou má u nás vnuk, by mě asi nenapadlo. Ale tak zase jsem viděl frajera, který má na střeše domu heliport a do práce létá takovým malým vírníkem, tak proč ne. Když jsou peníze, tak je tam i cesta. Bohužel to tak dneska chodí. :(
17. 1. 2021 19:59
Dům
Tak mně se upřímně tyto domy moc nelíbí a to hlavně z jednoho důvodu - mají konkrétní motiv. Myslím si, že byt by neměl být nijakým způsobem konkrétně tvořený, protože je pak velice složité tam něco měnit. Když už se pak něco mění, tak se musí změnit úplně vše a to je špatně. Dost nám v tomto tématu otevřela oči firma http://pwinterier.cz :-)