Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tým Škoda Motorsport v novém složení

Michal Fokt
Diskuze (0)
Mladoboleslavský závodní tým konečně ohlásil složení svého týmu pro sezónu 2002. Za volant usednou Kenneth Eriksson a Toni Gardemeister.

Mladoboleslavský závodní tým konečně ohlásil složení svého týmu pro sezónu 2002. Za volant usednou Kenneth Eriksson a Toni Gardemeister.

Německého závodníka Armina Schwarze a Belgičana Bruna Thiryho v příští sezóně nahradí švédsko-finské duo Kenneth Eriksson a Toni Gardemeister. Oba jezdci se zúčastní všech čtrnácti soutěží mistrovství světa 2002 (poprvé v závodní historii týmu) včetně těch, na kterých se objeví vozy Škoda Octavia WRC úplně poprvé: Ralye Australia a Rallye Nový Zéland.

Kenneth Eriksson patří k nejzkušenějším jezdcům seriálu MS. V roce 1995 se v mistrovství světa umístil třetí absolutně a dosáhl stejného počtu vítězství jako šampion Colin McRae. Při svých prvních testech s Octavií WRC prokázal neobyčejný cit pro vůz, s nímž dosud neměl zkušenosti.

Toni Gardemeister je považován za jednoho z nejtalentovanějších mladých jezdců, kteří se v rallye v současnosti pohybují. To mu v minulosti otevřelo dveře do několika předních týmů mistrovství světa, v nichž získával cenné zkušenosti s vozy kategorie WRC. Výsledkem bylo několik výborných výsledků včetně šesti umístění v první šesici absolutního pořadí.

Tým Škoda Motorsport se v novém jezdeckém složení poprvé představí 17. až 20. ledna v úvodním podniku sezony 2002, kterou bude Rallye Monte Carlo. O účinkování Romana Kresty coby třetího závodníka, který by měl nastoupit pouze ve vybraných závodech MS, se zatím oficiálně nehovořilo. Dá se však předpokládat, že v tomto směru nedošlo k žádným změnám.

Michal Fokt
Diskuze (0)