Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ukradená Astra se vrátila zpět ke svému majiteli. Zachránila jej konektivní služba

Stanislav Kolman
Diskuze (11)
Systémy konektivity nemusí být nápomocny jen ve chvílích, kdy sedíme za volantem. Své o tom ví majitel odcizené Astry, kterému se vůz díky takové službě v pořádku vrátil zpět.

Poslední generaci Opelu Astra (ve Spojeném království prodávaného pod značkou Vauxhall) je prvním modelem společnosti, který disponuje technologií OnStar. Ta poskytuje zákazníkům celou řadu služeb, včetně vzdálené diagnostiky i bezprostřední pomoci v případě nehody. Nyní se ukázalo, že systém může skvěle posloužit i při krádeži vozidla.

Svůj příběh vypráví James Watson z Glasgow, který chtěl svou novou Astru zaparkovat přímo v centru města. Po zastavení se ale přihnal zloděj, který jej z auta vytáhl a ujel. Watson okamžitě kontaktoval policii a zdůraznil, že vůz je vybaven systémem OnStar, tudíž disponuje lokátorem GPS. Týmu Opelu se na dálku podařilo vůz vyhledat na nedaleké čerpací stanici a zároveň vypnout možnost nastartování v momentě, kdy zloděj zhasl motor.

„Byl to hrozný zážitek, nikomu bych nic podobného nepřál,“ uvedl majitel Astry, kterému se vůz vrátil zcela v pořádku. „Po počátečním šoku jsem si uvědomil, že bychom auto mohli vyhledat pomocí služby OnStar. Díky této technologii se Astru podařilo najít opravdu rychle.“

Konektivní systém představil Opel v roce 2015, k nám a na Slovensko ale dorazil až ve druhé vlně o rok později. Zákazníkům je k dispozici 24 hodin denně český asistent. Kromě České republiky je technologie dostupná ve většině evropských států, včetně všech našich sousedů.

Stanislav Kolman
Diskuze (11)
5. 7. 2017 12:19
Re: Informace pro zlodeje
Souhlasím. Vyhledávací systémy se podle mne používají spíš pro snížení pojistného. Z tohoto úhlu pohledu je tedy otázkou, jestli bude OnStar pojišťovně stačit.
Avatar - Jopino
5. 7. 2017 11:49
Re: Informace pro zlodeje
Presně, GPS signál odruším krabičkou za litr. Když bych chtěl mít spolehlivější systém monitoringu svého auta, šel bych třeba do Sherlogu.
5. 7. 2017 10:52
Re: zlodej
Pokud je to ten stejný případ (ze Skotska), tak majitele vyhodil z auta. Takže asi měl klíče.
5. 7. 2017 09:10
Re: A
Uz ten porovnavaci test so suzuki to naznacoval...tento clanok to potvrdzuje....
4. 7. 2017 21:37
zlodej
bol zrejme uplny zaciatocnik, alebo sa mu podarilo ukradnut kluce. predpokladam ze v CR a ani na SK zlodej ani nesadne do auta bez rusicky GSM, GPS atd..