Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Unu je malý elektrický elegán, který sází především na styl

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)

Kompaktní elektrický skútr od mladé německé značky se pyšní atraktivními a zároveň jednoduchými liniemi, za nimiž se ukrývá praktický společník pro krátké jízdy městskými ulicemi.

Unu se sídlem v Berlíně prostřednictvím druhé generace svých elektrických skútrů předvádí, že tyto dopravní prostředky mohou být přitažlivé na pohled i díky nekomplikovaným tvarům, kombinovaným s vhodnými odstíny barev.

Na evropský trh míři druhá generace elektrických skútrů německé značky ve třech provedeních, lišících se výkonem svého elektromotoru, jehož dodavatelem je společnost Bosch. Volit lze mezi výkony dvou, tří a čtyř kW. Maximální rychlost má být u všech omezena na 45 km/h.  

Všechna tři provedení mají disponovat dvojicí lehce vyjímatelných lithiových baterií od společnosti LG, umožňujících dojezd na jedno nabití kolem 100 km. Dobíjení na plnou kapacitu má trvat kolem sedmi hodin a baterie mají mít garantovánu životnost deset let.

Skútry mají vedle svého vzhledu disponovat velmi praktickou předností v podobě zavazadlového prostoru pod sedlem, schopného pojmout i dvojici otevřených přileb. Samozřejmostí pak je možnost propojení skútru s chytrým telefonem, jehož prostřednictvím lze sledovat a ovládat vybrané funkce. Cena základního provedení s nejméně výkonným motorem se má v přepočtu pohybovat kolem 72.000 Kč.

Zdroj: unu GmbH

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)

Doporučujeme

Avatar - xxc
11. 6. 2019 15:59
Re: Cena...
Presne tak, radsej nejaky lepsi elektrobicykel, ktory by mal odblokovany obmedzovac rychlosti s lepsim motorom.
Avatar - poterienko
11. 6. 2019 15:36
Cena...
Dokážu si představit nějakou rentabilitu elektroauta pro někoho, kdo hodně jezdí. Ale kdo vyjezdí ve skůtru 50k za benzín? To asi raději nadupadnou e-koloběžku, co má sedadlo za cenu kolem 30-50k.