Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Úpravce udělal z BMW Z4 agresivní speedster. Co na něj říkáte?

Martin Tolar
Diskuze (0)

Minulá generace BMW Z4 sice už vyklidila místo na výsluní té současné, to ale neznamená, že by nás ještě nemohla překvapit. Jako tahle verze od firmy Bulletproof Automotive.

Ta se specializuje hlavně na japonská auta, například na Mitsubishi Lancer Evolution nebo Nissan GT-R. Tentokrát ale sáhla úplně jinam - ke svému obrazu přetvořila BMW Z4. 

Vzhled BMW Z4 GT Continuum, jak se auto oficiálně jmenuje, je inspirován slavnou minulostí mnichovské automobilky a nabízí koroserii typu Speedster. Svými tvary nám připomíná stejnojmenné Porsche 911 nebo kreaci Mercedes SLR Stirling Moss. Pod kapotou zůstal výborný třílitr se dvěma turby.

Bodykit, který si můžete pořídit i na svou Z4, se jmenuje VRS Widebody. U Bulletproof po jeho instalaci ještě odstranili hardtop a také zkrátili A-sloupky. BMW tak má mnohem nižší čelní sklo. Pravý Speedster ale musí mít speciální zadní kryt, který ani této kreaci nechybí. Vzadu je také difuzor a velké karbonové křídlo GT-Wing. Interiiér vylepšují sedadla z M3, doplňky OEM a dřevěná hlavice řadičky ve stylu starých Porsche. 

Jen vzhled nestačí, takže třílitr dostal tuningový balíček ESS Tuning Stage II, nový intercooler a výdechy vzduchu vyvedené do předních blatníků. Místo původních brzd je na autě sada OEM z BMW M4, podvozek byl zase nahrazen sadou Aragosta Type-SS. Zadní kola jsou nově v rozměru 315/30 R20, aby se výkon dostal snáze na silnici.

Jestli se vám tedy aktuální BMW z4 nelíbí a raději byste něco se starším vzhledem a moderní technikou, třeba vás osloví právě tato úprava.

Martin Tolar
Diskuze (0)

Doporučujeme