Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Grafici si představují, jak by mohlo vypadat BMW Z4 Coupé. Co na jejich vize říkáte?

Martin Tolar
Diskuze (0)

Třetí generace BMW Z4 nedá spát mnohým grafikům. Chybí jim totiž jedna zásadní karosářská verze.

Příběh BMW řady Z se začal psát na sklonku osmdesátých let se Z1, ale známější byla až nástupnická Z3 z roku 1995. Právě u ní byl roadster doplněn kupé s pevnou střechou, i když tvarem se jednalo spíš o shooting brake. Nástupce Z4 přišel na trh v roce 2002 a také u něj se objevila varianta kupé se splývavou střechou. V té druhé už ale v nabídce nebylo. A ani současná, stále hodně čerstvá, generace jej neplánuje.

Aktuuální BMW Z4 bylo postaveno ve spolupráci s Toyotou, která společný projekt použila k oživení modelu Supra. Obě automobilky ale vtiskly autu svébytný charakter a rozdělily si i karosářské verze. Supra je pouze kupé a Z4 zase jen roadster.

S tím se ale nechtějí smířit tvůrci renderů a ilustrací, takže občas se na internetu objeví nějaká další vize, jak by kupé Z4 mohlo vypadat.

My jsme vybrali ty nejzajímavější návrhy od "známých firem", jako jsou X-Tomi, Rain Prisk, J.B. Cars, Top Speed či In4Ride. V galerii si tak můžete prohlédnout několik verzí, jak by takové Z4 Coupé mohlo vypadat. A neříkejte, že se vám alespoň jedna nebude líbit. Klidně nám napište, která verze vás oslovila nejvíc.

Martin Tolar
Diskuze (0)

Doporučujeme