Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Úpravce udělal z Mercedesu Vito stylový obytňák do terénu. Jak se vám líbí?

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Německá společnost Vansports se věnuje především úpravám užitkových automobilů značky Mercedes-Benz. Co říkáte na její obytnou verzi dodávky Vito?

Jestli sledujete dění na poli obytných/kempovacích dodávek, tak jistě víte, že Mercedes kempovací verzi modelu Vito nabízí. Jmenuje se Marco Polo Activity a svým zaměřením je to spíš osobní dodávka s variabilním interiérem, která má však navíc výklopnou střechu, v níž se ukrývá prostor na spaní. V lůžko pak lze přetvořit také trojmístnou zadní lavicí.

Vito od Vansports, které dostalo jméno Geotrek Edition, jde dál. Střešní stan má také, uvnitř však najdeme bohaté kempingové příslušenství, jaké známe z plnohodnotného Mercedesu třídy V Marco Polo. Dokonce i provedení a rozložení jednotlivých prvků je takřka stejné.

Na fotografiích vidíme kuchyňský kout s dřezem, dvěma plynovými vařiči a chladničkou, dále spoustu skříněk a především pouze dvoumístnou lavici ve druhé řadě. Ta se dá také "rozložit" na lůžko. Nechybí ani zatemnění, nádrže na čistou a odpadní vodu, sprcha je venkovní a dostalo se také na nezávislé topení či venkovní přípojku elektřiny.

Zajímavé jsou ovšem i změny techniky samotného vozu, které ovlivnila snaha úpravce udělat z Vita auto vhodné i do náročnějšího terénu. Dodávka dostala nové tlumiče, jiné pružiny a 17palcová, případně 18palcová kola mohou být obuta do terénních pneumatik. Instalovala se dodatečná ochrana podvozku, světlá výška vzrostla o 30 milimetrů.

Video se připravuje ...

Vansports přestavbu demonstruje na modelu Vito 119 CDI s dvoulitrovým turbodieselem o výkonu 140 kW, devítistupňovou automatickou převodovkou a pohonem všech kol. Upravené auto s touto motorizací nabízí za 79.990 eur, což je v přepočtu asi 1,95 milionu korun.

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

13. 8. 2022 07:49
tfuj
Obytňáky, vysavače a multinick v diskuzích.

Dřív to byly stránky od fanoušků aut pro fanoušky aut. Dnes fakt už nevím. Jde to do kopru :'-(