Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Upravený Jeep Gladiator Next Level 6x6 budou prodávat i dealeři Jeep

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Třínápravový Jeep Gladiator už dnes nabízí několik úpravců, společnost Netx Level však slibuje rozumné ceny i možnost zakoupení u autorizovaných dealerů Jeep.

Pick-up Jeep Gladiator vypadá nepřehlédnutelně už v sériovém stavu, nedlouho po oficiálním zahájení prodejů se však začaly objevovat různé konverze, které slibovaly ještě výjimečnější vzhled. A mnohdy si k tomu pomáhaly i třetí nápravou, která díky pohonu 6x6 slibuje i vyšší praktičnost a lepší prostupnost terénem.

Poslední přírůstek do rodinky třínápravových Gladiatorů přijíždí z dílny kalifornské společnost Next Level, která ovšem na rozdíl od celé řady ostatních úpravců vsadila na decentnější vzhled a i pohonné jednotky.

Sluší se zmínit, že pro společnost Next Level se jedná o první konverzi Gladiatoru na verzi 6x6, pro její zaměstnance však nikoliv. Ve společnosti totiž pracují lidé, kteří se podle informací Top Gearu podíleli na vývoji modelů jako Rezvani Tank nebo Rezvani Hercules 6x6. Oba stroje přitom stojí na základech moderních Jeepů.

Cílem při vývoji nového modelu prý mělo být dosažení „nové úrovně (next level) vzhledu, zábavy i extrémnosti“. Novinka by také měla nabídnout fantastické vlastnosti v terénu, ovšem bez jakýchkoliv kompromisů při každodenním použití.

Vůz je vybaven stálým pohonem čtyř kol, zatímco pohon třetí nápravy je přiřaditelný. S přidáním třetí nápravy pak souvisí také prodloužení korby, která nově nabídne délku až 244 centimetrů. Zvýšený podvozek dostal speciální tlumiče Fox a do podběhů se nastěhovala 20“ terénní kola obutá do 37 palcových offroadových pneumatik.

K dalším úpravám patří například volitelné pevnostní nárazníky, naviják nebo LED osvětlení. V interiéru by se měly objevit sportovněji tvarované sedačky, čalouněné kůží Nappa s ručním prošíváním a jedinečnými vzory na sedadlech.

Pod kapotou ale nečekejte žádnou divočinu. Gladiator Next Level 6x6 by měl být dostupný s 2,0litrovým benzínovým čtyřválcem o výkonu 201 kW, 3,6litrovou benzínovou V6 o výkonu 213 kW a 3,0litrovou naftovou V6 o výkonu 280 kW.

Podle neoficiálních informací by se cena přestavby měla pohybovat okolo 132.000 dolarů (zhruba 2,8 mil Kč), což není ve srovnání s konkurencí zas tak tragické. Není ovšem jisté, zda cena zahrnuje samotný Jeep Gladiator. Vůz by pak měl být dostupný prostřednictvím autorizovaných dealerů značky Jeep, přičemž první bude kalifornské dealerství Huntington Beach.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme