Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Úřad v USA koupil 300 aut – a nadobro na ně zapomněl

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Ve floridském Miami bylo nalezeno okolo 300 téměř nikdy nepoužitých vozů, jejich stáří je přitom pět až šest let.

V garážích městského úřadu Miami-Dade County našla místní televize, která vysílá ve španělštině, celkem 293 automobilů. Na tom sice není nic divného, ale tyto vozy pocházejí z let 2006 až 2007 a jsou prakticky nepoužité.

K tomuto odhalení došlo již v říjnu loňského roku, ale dodnes není jisté, jak se stalo, že úředníci zapomněli na téměř tři stovky automobilů. Jako nejpravděpodobnější se jeví, že byly nakoupeny během funkčního období starosty Carlose Alvareze.

Ten byl v roce 2011 odvolán z funkce, mimo jiné kvůli zpronevěře finančních prostředků.

Právě díky kauze s bývalým starostou se mělo na auta zapomenout, i když ani to není příliš dobré vysvětlení a jde spíše o zastírací manévr.

Podstatnou část zapomenutých automobilů představují Toyoty Prius, z nichž bylo od jejich nalezení na podzim loňského roku uvedeno do provozu kolem 130. Zástupci úřadu v souvislosti s těmito vozy uvádějí, že jsou v pořádku a vztahuje se na ně stále záruka.

Realita bude ale někde jinde, protože Toyota poskytovala záruku na osm let nebo 80.000 mil pouze na komponenty hybridního pohonného systému. Zatímco kompletní tříletá záruka na celý vůz již dávno skončila.

Současný starosta Miami-Dade County Carlos Gimenez uvedl, že vydá k celému případu prohlášení po ukončení jeho vyšetřování, k němuž má dojít na konci tohoto měsíce.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)